Τετάρτη, 28 Ιουλίου, 2021

Pheromone parties: Η απόδειξη πως κουμάντο στην ερωτική έλξη κάνει η όσφρηση

Τα pheromone parties είναι η απόδειξη πως κουμάντο στην ερωτική έλξη κάνει η όσφρηση!

Η βιοχημεία του έρωτα ευθύνεται για το πώς τα pheromone parties υπόσχονται την εύρεση ερωτικού παρτενέρ με… προοπτικές.

Η μυρωδιά της ερωμένης ή του εραστή σου πάνω σου, μετά από το σεξ. Η αίσθηση ότι θα αναγνώριζες το άρωμά της ή του, ακόμα και σε μια αίθουσα γεμάτη από αρώματα πενήντα διαφορετικών ανθρώπων. Η παράδοξη ευχαρίστηση που σου δίνει το να μυρίζεις τα μαλλιά της ή του. Αυτές είναι μερικές από τις αποδείξεις της θεωρίας ότι οι φερομόνες κάνουν τη μισή δουλειά, σε ό,τι αφορά την ερωτική έλξη.

Οι φερομόνες είναι χημικές ουσίες, παντελώς αόρατες με γυμνό μάτι, που εκκρίνονται κυρίως από το πρόσωπο, τις μασχάλες και τα γεννητικά όργανα. Όταν δυο άνθρωποι έρχονται κοντά, οι φερομόνες αιωρούνται και εισέρχονται στη μύτη, καταλήγοντας στο τμήμα του εγκεφάλου που ρυθμίζει την έκκριση των αναπαραγωγικών ορμονών (των οιστρογόνων για τις γυναίκες και της τεστοστερόνης για τους άντρες). Τώρα μπορείς να αντιληφθείς γιατί η όσφρηση παίζει τόσο σημαντικό ρόλο στη διάθεσή σου για σεξ, και στο γιατί νιώθεις ότι με έναν τρόπο η μυρωδιά σε ενώνει με το ερωτικό σου ενδιαφέρον.

Η πανδημία μπορεί να μην άλλαξε τον τρόπο που καυλώνουμε, αλλά σίγουρα επέφερε κάποιες σημαντικές αλλαγές στον τρόπο που προσπαθούμε να αποκωδικοποιήσουμε την έλξη. Σε κάθε περίπτωση, στις μέρες μας, η μυρωδιά δεν είναι ανάμεσα σε αυτούς. Το Playboy, σε σχετικό του κείμενο έκανε λόγο για την απουσία των pheromone parties από τη ζωή όσων έχουν δοκιμάσει να εναποθέσουν την καύλα τους στην μυρωδιά.

Τι είναι τα pheromone parties;
Σε ένα pheromone party, κάποιος που αποζητά την απόλαυση -εκτός από καλεσμένος- είναι και υποχρεωμένος να φοράει για αρκετές μέρες σερί ένα απλό λευκό t-shirt. Έπειτα, οφείλει να φτάσει στο πάρτι με το συγκεκριμένο t-shirt τυλιγμένο σε μια πλαστική σακούλα και να το δώσει στον οικοδεσπότη. Ο οικοδεσπότης, αφού μυρίσει όλα τα t-shirts στις σακούλες, έχοντας ας πούμε, κάνει ένα άτυπο bootcamp, γράφει σχόλια για το κάθε ένα από αυτά, ώστε να βοηθήσει τους καλεσμένους να διαλέξουν αυτό που μιλάει περισσότερο στις αισθήσεις τους. Διόρθωση: σε μια από τις αισθήσεις τους, την όσφρηση. Κάπως έτσι, καταλήγουν να βρίσκουν συντρόφους με… προοπτικές.

Σε κάθε περίπτωση, η επιστήμη των φερομονών σε ό,τι αφορά την ανθρώπινη έλξη, βρίσκεται ακόμα σε ένα πολύ θεωρητικό επίπεδο. Παρόλα αυτά, δεν μπορούμε να αρνηθούμε πως ακούγεται ενδιαφέρον το γεγονός πως τα χημικά του σώματός μας μπορούν να μας οδηγήσουν σε καλό σεξ. Ίσως και όχι μόνο μια φορά.

Από playboy.gr

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων