Τρίτη, 3 Αυγούστου, 2021

Πιέσεις λόγω Fed στις ευρωαγορές

Πτωτικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με την ανησυχία για τις επόμενες κινήσεις της Fed να παραμένει στο επίκεντρο, μετά την εκτίμηση της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ για δυο αυξήσεις επιτοκίων το 2023.

Στις ευρωαγορές περνάει η «σκυτάλη» της πτώσης, καθώς συνεχίζεται η αναταραχή στις αγορές από τις ανακοινώσεις της Fed την περασμένη εβδομάδα για αυξήσεις επιτοκίων το 2023 λόγω της αύξησης του πληθωρισμού.

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ έπιασε εξαπίνης τους επενδυτές την περασμένη εβδομάδα με την εκτίμησή της για δυο αυξήσεις των 25 μ.β. το 2023. Το sell-off επιδεινώθηκε την Παρασκευή όταν ο πρόεδρος της Fed του St. Louis, James Bullard είπε πως η στροφή προς μια ταχύτερη σύσφιξη της πολιτικής ήταν μια «φυσική» αντίδραση στην οικονομική ανάπτυξη και ιδιαίτερα στην ταχύτερη του αναμενόμενου αύξηση του πληθωρισμού καθώς η χώρα «ανεβάζει ρολά» μετά την πανδημία του κορωνοϊού.

Οι επενδυτές αναμένουν τις σημερινές εμφανίσεις μελών της Fed για περισσότερα στοιχεία ως προς τις προοπτικές της νομισματικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ.

Ο δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,5%, κατά 0,7% ο δείκτης FTSE 100 Του Λονδίνου, κατά 0,7% ο δείκτης CAC του Παρισιού, κατά 0,8% ο ΙΒΕΧ, κατά 1,25% ο FTMIB ενώ ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης κινείται 0,4% χαμηλότερα.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων