Τρίτη, 17 Μαΐου, 2022

Πιο κοντά στη λύση του μυστηρίου της σκοτεινής ύλης

Πιο κοντά στην επίλυση ενός από τα μεγαλύτερα μυστήρια του σύμπαντος πιστεύουν πως βρίσκονται οι επιστήμονες της NASA και του CERN. Με τη βοήθεια του υπερσύγχρονου ανιχνευτή Αλφα Μαγνητικού Φασματόμετρου, εκτιμούν πως συγκέντρωσαν ενδείξεις για την ύπαρξη της λεγόμενης σκοτεινής ύλης.

Ο νομπελίστας φυσικός Σάμιουελ Τίνγκ δήλωσε: «Είμαι βέβαιος ότι σε βάθος χρόνου, αφού θα είμαστε στο Διαστημικό Σταθμό για όλη τη διάρκεια ζωής του, θα μπορέσουμε να λύσουμε το πρόβλημα».

Στην περίπτωση που επιβεβαιωθεί, η ανακάλυψη θεωρείται κορυφαία διότι θα είναι η πρώτη επιβεβαίωση για την ύπαρξη αυτής της ασύλληπτης, μέχρι σήμερα, μορφής ύλης. Οπως εξηγεί ο φυσικός Σεθ Μπόρενσταϊν: «Ενα από τα μεγαλύτερα μυστήρια του σύμπαντος είναι, ποια είναι αυτή η άγνωστη ουσία, ο συνεκτικός ιστός που κρατά το σύμπαν μαζί; Και η θεωρία για τα τελευταία 80 χρόνια ήταν κάτι που ονομάζεται σκοτεινή ύλη. Δεν μπορούμε να το δούμε, αλλά ξέρουμε ότι είναι εκεί».

Η κατανόηση της σκοτεινής ύλης παραμένει μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της σύγχρονης επιστήμης και πιθανόν να αλλάξει όσα ξέραμε ως τώρα για τη δημιουργία του κόσμου.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων