Δευτέρα, 2 Αυγούστου, 2021

Πιτσιόρλας: Να αποφύγουμε πάση θυσία νέο μνημόνιο τον Αύγουστο

Την καθαρή άποψη ότι σε καμία περίπτωση η χώρα δεν πρέπει να έχει την ανάγκη από ένα νέο πρόγραμμα μετά τον Αύγουστο, έκρουσε ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας μιλώντας στη Βουλή.

«Πρέπει να έχουμε τη δυνατότητα να σχεδιάζουμε με μεγαλύτερη αυτονομία από ότι σήμερα. Αυτό είναι κεντρικό θέμα γι’ αυτό και στόχος της κυβέρνησης είναι να αποφύγει πάση θυσία μετά τον Αύγουστο νέο πρόγραμμα. Διότι νέο πρόγραμμα -με τη μία ή την άλλη μορφή- σημαίνει αυξημένη και πάλι εποπτεία και αδυναμία δική μας να διαμορφώσουμε νέο μείγμα πολιτικής» τόνισε.

Ο κ. Πιτσιόρλας είπε μάλιστα ότι θα πρέπει να αποφεύγονται οι δηλώσεις και οι προβλέψεις περί καθαρής εξόδου ή πιστοληπτικής γραμμής

«Δεν είναι ανάγκη να κάνουμε προβλέψεις για το αν θα πετύχουμε χωρίς πιστοληπτική γραμμή ή δεν θα πετύχουμε. Αλλά πρέπει να είναι στόχος μας να μην έχουμε κανενός είδους τέτοια εξάρτηση από τον Αύγουστο και μετά. Πληρώσαμε αρκετά, υποφέραμε πάρα πολύ, θα πρέπει να βγούμε στις αγορές Άρα από τώρα έως και τον Αύγουστο θα πρέπει να κάνουμε ό,τι πρέπει. Να βγούμε στις αγορές και να μπορούμε από κει και πέρα μόνοι μας να αποφασίζουμε».

Τον προβληματισμό του εξέφρασε ο υπουργός και για το πώς θα προχωρήσει η χώρα μετά την έξοδο από τα μνημόνια τον Αύγουστο.

«Πρέπει να σχεδιάσουμε το μέλλον μας με διαφορετικό τρόπο και ως προς αυτό το σημείο της συζήτησης πρέπει να είμαστε πάρα πολύ ειλικρινείς, χρειάζεται να αλλάξουμε νοοτροπία και χρειάζεται να δούμε το θέμα της ανάπτυξης με νέο τρόπο».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων