Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2022

Πλακώνονται τώρα μεταξύ τους οι βενιζελικοί στο ΠΑΣΟΚ

Πριν αλέκτωρ φωνήσαι, λίγα μόλις 24ωρα από την λήξη του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ άρχισαν να ακούγονται γκρίνιες και παράπονα στην Ιπποκράτους.

Ο λόγος βρίσκεται στην αναβλητικότητα που δείχνει η ηγεσία του κόμματος σε σχέση με την σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής που θα εκλέξει γραμματέα και νέο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ.

Συνεργάτες του Ευάγγελου Βενιζέλου δεν κρύβουν την ανησυχία τους και επισημαίνουν στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι δεν μπορεί να μεταθέτει την συνεδρίαση του οργάνου αφήνοντας μ’ αυτόν τον τρόπο την τροφοδότηση διαφόρων σεναρίων γύρω από τα πρόσωπα που θα καλύψουν τις θέσεις στα νέα όργανα.

Οι περισσότεροι στενοί συνεργάτες της ηγεσίας θεωρούν ότι ο κ. Βενιζέλος δεν έχει άλλη επιλογή  από το να υποδείξει τον Νίκο Ανδρουλάκη ως νέο γραμματέα του κόμματος. Στον αντίποδα όμως το άλλο μπλοκ των βενιζελικών που ακολούθησε και σκληρή γραμμή στο συνέδριο (Καμάς, Πανταζής) αρνούνται να δεχτούν την επιλογή Ανδρουλάκη μη μπορώντας να ξεχάσουν την πρόσφατη σύγκρουσή τους για το συνέδριο της νεολαίας ΠΑΣΟΚ.

Για την ομάδα αυτή ιδανικότερο  σενάριο θα ήταν να εκλεγεί γραμματέας του κόμματος ο νυν συντονιστής Πάρης Κουκουλόπουλος.

Πάντως, όλα δείχνουν ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης, πρώτος σε σταυρούς και με διαφορά από τον δεύτερο στην Κεντρική Επιτροπή θα είναι υποψήφιος γραμματέας ούτως ή άλλως. Με δεδομένο ότι έχει  υπό έλεγχο έναν στενό πυρήνα τουλάχιστον 40 μελών στην περίπτωση που δεν αποτελεί την επίσημη πρόταση της Ιπποκράτους θεωρείται δεδομένο ότι η κάθοδός του θα δημιουργήσει πρόβλημα στο ΠΑΣΟΚ και θα ανοίξει νέα εσωτερικά μέτωπα.

Να σημειωθεί ότι ακόμη δεν έχει εκλεγεί ούτε ο γραμματέας της νεολαίας ΠΑΣΟΚ καθώς επισήμως το κόμμα δεν έχει ορίσει συνεδρίαση της νέας κεντρικής επιτροπής.

Για το νέο πολιτικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να θέσουν υποψηφιότητα τόσο ο Μιχάλης Καρχιμάκης όσο και ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος που είναι επικεφαλής επιμέρους ομάδων του κόμματος που καταγράφηκαν οργανωτικά στο Συνέδριο.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων