Κυριακή, 17 Οκτωβρίου, 2021

Playboy: Η μεγάλη επιστροφή στο ταμπλό του Nasdaq

Η εταιρεία Playboy Enterprises Inc., ιδιοκτήτρια του ομώνυμου περιοδικού, πρόκειται να επιστρέψει στο ταμπλό της αμερικανικής χρηματιστηριακής αγοράς μέσω της συγχώνευσής της με την εταιρεία εξαγοράς ειδικού σκοπού Mountain Crest Acquisition Corp.

Μόλις ολοκληρωθεί η συμφωνία, η Mountain Crest θα αλλάξει επωνυμία και θα είναι διαπραγματεύσιμη στον Nasdaq με τον κωδικό “PLBY”.

Ο διευθύνων σύμβουλος Ben Kohn, πρώην στέλεχος της Rizvi Traverse, ο οποίος ανέλαβε το “τιμόνι” της Playboy Enterprises το 2017, θα διατηρήσει τα καθήκοντά του όπως και η υπόλοιπη διοικητική ομάδα.

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, οι μέτοχοι της Playboy θα λάβουν περίπου 23,9 εκατομμύρια μετοχές της Mountain Crest αξίας 10 δολαρίων ανά μετοχή, ενώ η Mountain Crest θα αναλάβει το χρέος ύψους 142 εκατ. δολαρίων που βαρύνει την Playboy, με το συνολικό ύψος του deal να διαμορφώνεται στα 381 εκατ. δολάρια περίπου.

Προκειμένου να περιοριστεί το διασπορά των μετοχών της νέας εταιρείας, η Playboy έχει συμφωνήσει να αγοράσει 700.000 μετοχές της Mountain Crest στην τιμή των 6,35 δολαρίων ανά μετοχή.

Βάσει της συμφωνίας, οι μέτοχοι της Playboy δεσμεύονται να διακρατήσουν τις μετοχές που θα λάβουν για διάστημα ενός έτους, αν και οι όροι της συμφωνίας προβλέπουν τη μερική αποδέσμευσή τους από την υποχρέωση αυτή εάν μετά από έξι μήνες η μετοχή διαπραγματεύεται στο ταμπλό με τιμή 14 δολαρίων για τουλάχιστον 20 μέρες επί συνόλου 30 ημερών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με την πάροδο των ετών το Playboy έχει ανανεώσει την εικόνα του και πλέον επικεντρώνεται σε τέσσερις κατηγορίες θεμάτων: τη σεξουαλική ευεξία, το στυλ και την ένδυση, τα τυχερά παιχνίδια και το lifestyle, και τα προϊόντα ομορφιάς και περιποίησης.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων