Τρίτη, 24 Μαΐου, 2022

Πλειστηριασμοί και φορολόγηση στο 100% της πραγματικής αξίας

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι από 1/1/2016 οι πλειστηριασμοί ακινήτων θα εκκινούν από τα 2/3 της εμπορικής αξίας των ακινήτων. Για την απόφαση αυτή η Δράση έχει να παρατηρήσει τα εξής:

Εφόσον η κυβέρνηση παραδέχεται ότι από 1/1/2016 θα γνωρίζει την εμπορική αξία των ακινήτων της επικράτειας, κάλλιστα μπορεί να ανταποκριθεί και στην εντολή του Συμβουλίου της Επικρατείας, μετά από προσφυγή στελεχών και μελών της Δράσης, να αναπροσαρμόσει εντός εξαμήνου τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, ώστε να αντικατοπτρίζουν τις πραγματικές. Η κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι η Διοίκηση εργάζεται εδώ και χρόνια για τον σκοπό αυτόν. Ας επισπεύσουν τις διαδικασίες.

Οι πλειστηριασμοί θα πρέπει να ξεκινούν από το 100% της πραγματικής αξίας, και αν αποβούν άγονοι από χαμηλότερο ποσό. Το κόστος μπορεί να είναι μηδαμινό, με τη διαδικασία των ηλεκτρονικών διαγωνισμών. Με τη ρύθμιση που προωθείται, οι τιμές στην αγορά ακινήτων, που έχουν δεχθεί τεράστιο πλήγμα λόγω της κρίσης και της υπερφορολόγησης, θα πέσουν περαιτέρω.

Γεωργία Πανοπούλου
Εκπρόσωπος Τύπου ΔΡΑΣΗΣ

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων