Τη μέρα που οι πολίτες διάβαζαν ότι το 2011 αυξήθηκαν κατά 400.000 οι Έλληνες που ζούσαν σε συνθήκες φτώχειας, φτάνοντας στα 3,4 εκατ., σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, τη μέρα που οι πολίτες πληροφορούνταν πως οι 31 έκτακτες τροπολογίες που έγιναν την Τρίτη το βράδυ στο λεγόμενο «μίνι» φορολογικό νομοσχέδιο που συζητά απόψε η Βουλή, τους φέρνουν πρόσθετα βάρη 2,3 δισ. ευρώ, τη μέρα πληροφορήθηκαν ότι από 1η Ιανουαρίου καθιερώθηκε φόρος υπεραξίας στις μεταβιβάσεις ακινήτων με συντελεστή 20%, τη μέρα που η Morgan Stanley «έβλεπε» συρρίκνωση 1% του ΑΕΠ το 2014, την ίδια αυτή μέρα άκουσαν τις υποσχέσεις του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά για ένα «συνεκτικό και δεσμευτικό» σχέδιο με τρεις άξονες: ρευστότητα, προώθηση δημοσίων επενδύσεων και διαρθρωτικές αλλαγές.
Άκουσαν επίσης για προσέλκυση ξένων επενδύσεων και για ανάσχεση της ύφεσης και της ανεργίας. Άκουσαν και σκέφτηκαν, πόσους νεόπτωχους θα προσθέσει το 2013 και με πόσες ακόμη τροπολογίες το κράτος θα τους χρεώσει.
Η διασκέδαση των εντυπώσεων δεν είναι απλή υπόθεση, ούτε άλλωστε η ανατροπή της κυρίαρχης άποψης της κοινής γνώμης. Τα δελτία των 8 άλλωστε δεν παίζουν πια κανένα ρόλο, ούτε καν στη ζώνη των σόου. Η κοινή γνώμη διαμορφώνεται αλλού… Το ισοζύγιο των κακών ειδήσεων παραμένει πλεονασματικό και μάλλον επιδεινώνεται.