Σάββατο, 25 Ιουνίου, 2022

Πλεύρης: Μέτρα στην εστίαση μετά τις γιορτές

Παρεμβάσεις στον χώρο της διασκέδασης μετά τις γιορτές και για 15 ημέρες προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ενώ προειδοποίησε πως θα ληφθούν μέτρα και στους αθλητικούς χώρους, εφόσον παρατηρηθεί στους επόμενους αγώνες ότι δεν γίνεται σωστή χρήση της μάσκας από τους φιλάθλους.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open το πρωί της Παρασκευής, ο κ. Πλεύρης ανέφερε ότι δεν έχουν αποφασιστεί τα μέτρα που θα ισχύσουν στους χώρους διασκέδασης. Όπως εξήγησε, η βασική κατηγορία παρέμβασης, κατόπιν προτάσεων και των ειδικών, έχει να κάνει συνολικά με το κομμάτι της διασκέδασης.

Πρόσθεσε ότι θα γίνει μία συζήτηση στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας για να οριστεί ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα. «Οι χώροι υπερμετάδοσης κατά βάση δεν είναι οι χώροι της τυπικής εστίασης. Είναι οι χώροι που υπάρχει περισσότερη παρουσία διασκέδασης, δηλαδή η βραδινή διασκέδαση. Αλλά προς αυτή την κατεύθυνση δεν μπορώ να σας πω, γιατί δεν υπάρχουν αποφάσεις, αλλά η φιλοσοφία θα είναι είτε με την εφαρμογή ωραρίου, είτε με την εφαρμογή άλλων μέτρων όπως υπήρξαν π.χ. όρθιας διασκέδασης. Τέτοιες παρεμβάσεις για ένα 15νθήμερο θα αναζητήσουμε. Εκεί είναι η κατεύθυνση. Αυτό θα το προσδιορίσουμε τη Δευτέρα» συνέχισε.

Επεσήμανε, δε, ότι «πιστεύουμε πως θα είναι ήπιες παρεμβάσεις. Αντιλαμβάνομαι ότι είναι ένας κλάδος που έχει πληγεί, γι’ αυτό το λόγο προσπαθούμε οι παρεμβάσεις να γίνουν σε χρονικό πλαίσιο που κατά βάση είναι το πιο ανώδυνο».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων