Σάββατο, 16 Οκτωβρίου, 2021

Πλεύρης: Καθοριστικός ο ρόλος της ενσωμάτωσης του πρώην ΕΚΕΠΥ στο ΕΚΑΒ

O υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης εξήρε τον καθοριστικό ρόλο της ενσωμάτωσης του πρώην ΕΚΕΠΥ- Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας – στο ΕΚΑΒ , κατά την επίσκεψή του στα γραφεία του ΕΚΑΒ σήμερα.

Με αυτόν τον τρόπο, ο υπουργός Υγείας, κατέστησε το ΕΚΑΒ ως τον μοναδικό επιχειρησιακό υγειονομικό βραχίονα, σε ό,τι αφορά στην αντιμετώπιση ζητημάτων καθημερινής λειτουργίας του ΕΣΥ, αλλά και στη διαχείριση εκτάκτων καταστάσεων και υγειονομικών κρίσεων.

Επιπλέον, ο Θάνος Πλεύρης ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ, Νίκο Παπαευσταθίου, για τον επιχειρησιακό ρόλο του Οργανισμού στη διαχείριση περιστατικών Covid-19 καθώς και των επειγόντων περιστατικών σε πανελλαδικό επίπεδο.

Συγκεκριμένα, ξεναγήθηκε στους χώρους του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου (ΕΣΚΕ-ΕΚΑΒ), του Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ) αλλά και της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων (ΟΔΙΚ-ΕΚΑΒ), όπου και πληροφορήθηκε για τον τρόπο λειτουργίας τους.

Στην ενημέρωση του Υπουργού παραβρέθηκαν επίσης ο Αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ Παναγιώτης Κουτσουμπέλης, η Συντονίστρια Ιατρός της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων & Διευθύντρια του Ειδικού Τμήματος Ιατρικής Καταστροφών (ΕΤΙΚ-ΕΚΑΒ) Αναστασία Ζυγούρα καθώς και ο Διευθυντής Ιατρικών Υπηρεσιών της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΕΚΑΒ, Δημήτρης Πύρρος.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων