Σάββατο, 28 Μαΐου, 2022

Πλεύρης: «Μειώσαμε τον φορολογικό συντελεστή παρά την πανδημία»

«Η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί με γνώμονα τη δημόσια υγεία, να έχει τις λιγότερες δυνατές συνέπειες και παράλληλα να υλοποιεί και το πρόγραμμα της», ανέφερε κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού, ο βουλευτής της ΝΔ Θανάσης Πλεύρης.

«Αυτή η χρονιά, παρά το πρόβλημα της πανδημίας, δεν μας στέρησε τη δυνατότητα να υλοποιήσουμε το κομμάτι του προγράμματος για το οποίο μας ψήφισε ο ελληνικός λαός, με τη μείωση του φορολογικού συντελεστή, στο 9% από το 22%, μέτρο που απευθύνεται στα χαμηλά εισοδήματα, με τον εξορθολογισμό του ασφαλιστικού συστήματος ώστε να μην υπάρχει εξάρτηση από το εισόδημα που έφτανε ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους να πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές πάνω από το 60% του εισοδήματος τους, με τη μείωση του ΕΝΦΙΑ», είπε ο βουλευτής της ΝΔ και πρόσθεσε: «Μέσα στη κρίση ήρθαμε με ένα πρόγραμμα πολύ ρεαλιστικό, και στηρίξαμε πλήρως τους εργαζομένους, τις επιχειρήσεις με τις επιστρεπτέες προκαταβολές, με τη μείωση των ενοικίων, με αναστολή φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών και με μια σειρά μέτρων που σε αυτή την περίοδο δεν μένει κανένας μόνος του».

Ο Θανάσης Πλεύρης απευθύνθηκε όμως και στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας σε χθεσινό σχόλιο του Ευκλείδη Τσακαλώτου. «Ακούω τους συναδέλφους του ΣΥΡΙΖΑ να λένε τι θα γινόταν αν κυβέρνηση ήταν εκείνοι. Αυτό είναι το καλύτερο επιχείρημα που μπορείτε να λέτε για να δίνετε πόντους στη ΝΔ. Αφήνουμε τον ελληνικό λαό να συγκρίνει. Αν συνέχιζε τη διακυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ θα ήταν υπουργός ο κ. Μαυραγάνης, επιλογή του κ. Τσίπρα που βρέθηκε στα υπουργικά έδρανα, και που τώρα μας δηλώνει ότι με το εμβόλιο θα αλλάξει το DNA μας και θα μπούνε μέσα μηχανισμοί που θα κοιτάνε τα προσωπικά μας δεδομένα! Σε αυτόν τον άνθρωπο είχε εμπιστευθεί χαρτοφυλάκιο ο κ. Τσίπρας! Για να καταλάβει ο ελληνικός λαός, όταν έχουμε ανεύθυνες και λαϊκιστικές κυβερνήσεις, ότι υπάρχουν και πολλά δεινά για την ανθρωπότητα».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων