Πέμπτη, 5 Αυγούστου, 2021

Πλήγμα στην αξιοπιστία του Πειραιά η απεργία των λιμενεργατών

Μειώνονται τα έσοδα λιμανιού του Πειραιά ειδικά στη δραστηριότητα της κρουαζιέρας λόγω της απεργίας των λιμενεργατών. Μεγάλα ξένα κρουαζιερόπλοια που με χιλιάδες επιβάτες ακυρώνουν τον ελλιμενισμό τους στον ΟΛΠ απουσία υπηρεσιών εξυπηρέτησής τους.

Μετά τις ματαιώσεις επισκέψεων από πλοία όπως το Seabourn Odyssey της Carnival, και το Mein Schiff 2 της TUI Cruises και άλλων, το Celebrity Constellation που επέκειτο να πιάσει Πειραιά το Σαββατοκύριακο ενημέρωσε πως συνεχίζει για λιμάνι της Τουρκίας και κατά την επιστροφή του, εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Πέραν του προφανούς πλήγματος στην αξιοπιστία του λιμανιού του Πειραιά στα μάτια της διεθνούς αγοράς, η κατάσταση αυτή πλήττει και προμηθευτές αλλά και όσους μικροεπιχειρηματίες προσδοκούν έσοδα από την επίσκεψη χιλιάδων τουριστών που αποβιβάζουν αυτά τα πλοία.

Μπορεί το μεταναστευτικό να μην επέτρεψε σημαντικά οφέλη στο ανατολικό Αιγαίο, αλλά τώρα οι απεργίες σε Πειραιά και Θεσσαλονίκη, που πραγματοποιούνται από τους λιμενεργάτες οι οποίοι αντιδρούν στην ιδιωτικοποίηση, έρχονται να επιδεινώσουν την κατάσταση.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων