Τετάρτη, 25 Μαΐου, 2022

Πληγή τα σεξουαλικά εγκλήματα κατά ανηλίκων

Με αποτροπιασμό παρακολουθεί η βρετανική κοινή γνώμη το πρωτοφανές εύρος των στοιχείων για τη δράση του Τζίμι Σάβιλ στον απόηχο της ολοκλήρωσης της συντονισμένης έρευνας που διεξήγαγαν η Σκότλαντ Γιάρντ και η μεγαλύτερη αγγλική οργάνωση για την προστασία ανηλίκων (NSPCC).

Όπως προκύπτει από την έκθεση των βρετανικών αρχών, σε βάρος του διάσημου τηλεοπτικού παρουσιαστή του BBC αποκαλύπτονται 214 υποθέσεις κακοποίησης ανηλίκων σε μια περίοδο πέντε δεκαετιών, ενώ σοκάρουν τα στοιχεία ότι ακόμη και παιδιά ηλικίας μόλις οκτώ ετών είχαν πέσει θύματα της διεστραμμένης σεξουαλικής δραστηριότητας του Σάβιλ, ο οποίος χαρακτηρίζεται από τους συντάκτες της έκθεσης ως ένας «δεινός και αρπακτικός σεξουαλικός εγκληματίας».

Υπενθυμίζεται ότι, το σκάνδαλο που ξέσπασε προ ολίγων μηνών είχε προκαλέσει σάλο στον δημοσιογραφικό κόσμο της Γηραιάς Αλβιόνας μετά την απόφαση του BBC να αποκρύψει τα στοιχεία που είχε συγκεντρώσει ομάδα του ειδησεογραφικού οργανισμού για τη δράση του Σάβιλ.

Την ίδια στιγμή, τον γύρο του κόσμου πραγματοποιεί η είδηση ότι η μεγαλύτερη κόρη του «ιερού τέρατος» του κινηματογράφου Κλάους Κίνσκι κατηγορεί τον πατέρα της για ασέλγεια σε βάρος της από την ηλικία των 5 ετών.

Μέσα από τις σελίδες της αυτοβιογραφίας της η Πόλα Κίνσκι περιγράφει την σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη από τον πατέρα της για 14 συναπτά έτη, απομυθοποιώντας τον θρύλο του εκκεντρικού και εκρηκτικού ηθοποιού του γερμανικού κινηματογράφου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που πίσω από το λαμπερό φως του τηλεοπτικού προβολέα κρύβεται ένας κόσμος διαφθοράς και βαναυσότητας, στον οποίο εκδηλώνονται οι πιο χυδαίες πτυχές της ανθρώπινης φύσης. Άλλωστε, στην περίπτωση του Σάβιλ η επαγγελματική του καταξίωση και αναγνωρισιμότητα συνέβαλε στην συγκάλυψη των εγκλημάτων του ακόμη και μετά θάνατον.

Όμως, με τις φημολογίες να πληθαίνουν και την ανάγκη να ερευνηθεί η αμφιλεγόμενη προσωπικότητα του Βρετανού παρουσιαστή να γίνεται επιτακτική, τα θύματα αποφάσισαν να δώσουν ένα τέλος στον εφιάλτη και να σπάσουν τον αέναο κύκλο της σιωπής.

Οι πρόσφατες αποκαλύψεις αναδεικνύουν τη σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν τόσο τα νεαρά κορίτσια όσο και αγόρια πίσω από τις κλειστές πόρτες και με τα χείλη ερμητικά κλειστά.

Με τα στοιχεία να καταμαρτυρούν ότι 1,8 εκατομμύρια παιδιά παγκοσμίως έχουν πέσει θύματα είτε σεξουαλικής κακοποίησης είτε σεξουαλικής εκμετάλλευσης κρίνεται πλέον αναγκαία η λήψη μέτρων και οι συντονισμένες ενέργειες σε διεθνές επίπεδο ώστε να παταχθούν τα εγκλήματα που βαραίνουν τις ψυχές πολλών ανθρώπων, οι οποίοι στη συνέχεια θα κληθούν να χτίσουν την προσωπική τους ζωή στη βάση του τρόμου που έζησαν στην παιδική τους ηλικία.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων