Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου, 2021

Ποδόσφαιρο: Στις 25 Φεβρουαρίου η υπογραφή μνημονίου με UEFA – FIFA

Στις 25 Φεβρουαρίου θα υπογραφεί, τελικά, στην Αθήνα το Μνημόνιο για το ποδόσφαιρο που θα υπογράψει η κυβέρνηση με UEFA και FIFA όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Την ημέρα εκείνη θα βρεθεί στην Αθήνα, όπως είπε ο κ. Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, τόσο ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντρ Τσέφεριν, όσο και ο αντιπρόεδρος της FIFA, Κρεγκ Κλαρκ.

Ειδικά για τον κ. Κλάρκ ο Στέλιος Πέτσας σημείωσε ότι ως επικεφαλής της Αγγλικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου έχει συμβάλει στην αντιμετώπιση της βίας και την αύξηση των εσόδων στο πρωτάθλημα της Αγγλίας.

Υπενθυμίζεται ότι με τους δύο αυτούς αξιωματούχους συναντήθηκε στη Ζυρίχη τη Δευτέρα (10/02) ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, o οποίος έχει αναλάβει εκ μέρους της κυβέρνησης τις συζητήσεις με την παγκόσμια και την ευρωπαϊκή ομοσπονδία ποδοσφαίρου. Όπως έγινε γνωστό μετά από αυτή τη συνάντηση, η κυβέρνηση επιδιώκει αγγλικό μοντέλο στο μνημόνιο του ποδοσφαίρου.

Μετά τη συνάντηση με την UEFA αποκαλύφθηκε ότι άναψε το «πράσινο φως» για σκληρά μέτρα με αποβολή από την Ευρώπη στους παραβάτες, με την κυβέρνηση να προχωράει το πλάνο της για το ποδόσφαιρο και την επανεκκίνηση του. Σύμφωνα με τον Γιώργο Γεραπετρίτη υπάρχει πλάνο και για ανεξαρτησία στη διαιτησία, μόνο που αυτό μπορεί να αποτελέσει «αιτία πολέμου» για την ΕΠΟ. λόγω και αυτοδιοίκητου. Βέβαια, αναμένεται να δούμε τι θα συμφωνηθεί ανάμεσα στην κυβέρνηση και των FIFA – UEFA. «Για το καλό του ποδοσφαίρου συνεργαζόμαστε και με τις κυβερνήσεις», είπε, άλλωστε, ο πρόεδρος της FIFA Τζάνι Ινφαντίνο.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων