Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου, 2021

Ποια ανεπάρκεια είναι επικίνδυνη για την καρδιά σας

Κατά 26% αυξημένος κίνδυνος θανάτου από καρδιά αν έχετε αυτήν την πολύ κοινή ανεπάρκεια. Ποια είναι τα συμπτώματα

Η μακροζωία συνδέεται άμεσα με την υγεία της καρδιάς. Όσο καλύτερα την φροντίζετε, τόσο πιο πιθανό είναι να ζήσετε περισσότερο.
Και ενώ το να φροντίζετε να κάνετε άφθονη άσκηση και να αποφεύγετε ορισμένες τροφές μπορεί να βοηθήσει πολύ, είναι απαραίτητο να εστιάσετε και στην σωστή διατροφή.

Διότι, μια νέα μελέτη διαπίστωσε ότι μια πολύ κοινή ανεπάρκεια σε ένα συγκεκριμένο μέταλλο αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο καρδιακής νόσου.

Η ανεπάρκεια σιδήρου αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο καρδιακής νόσου και θανάτου από καρδιά
Σε πρόσφατη έρευνα, που δημοσιεύθηκε στις 6 Οκτωβρίου στο επιστημονικό περιοδικό Heart Failure της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καρδιολογίας, ομάδα επιστημόνων προσπάθησε να διερευνήσει την σχέση μεταξύ της ανεπάρκειας σιδήρου και των καρδιακών παθήσεων στον γενικό πληθυσμό. Για τη συλλογή δεδομένων, οι ερευνητές συγκέντρωσαν από όλη την Ευρώπη 12.164 συμμετέχοντες με διάμεση ηλικία τα 59 έτη και τους κατέταξαν είτε ως άτομα με ανεπάρκεια σιδήρου, είτε όχι. Ωστόσο, σε αντίθεση με προηγούμενες μελέτες, η ομάδα στη συνέχεια χώρισε τα άτομα με ανεπάρκεια σιδήρου σε δύο υποομάδες: άτομα με απόλυτη ανεπάρκεια σιδήρου και άτομα με λειτουργική ανεπάρκειας σιδήρου.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων