Κυριακή, 1 Αυγούστου, 2021

Ποια εταιρεία – κολοσσός στον τομέα της ένδυσης αποσύρει ρούχα από ανκορά λόγω κακομεταχείρισης ζώων;

Τέλος στην πώληση ρούχων από μαλλί ανκορά έχει βάλει ο ισπανικός κολοσσός της κλωστοϋφαντουργίας Inditex, γνωστός κυρίως από τα καταστήματα Zara και Bershka.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπό της, η απόφαση σχετίζεται με την κακομεταχείριση των κουνελιών Αγκύρας (από τη γούνα των οποίων κατασκευάζεται σε μεγάλο βαθμό το συγκεκριμένο ύφασμα) στην Κίνα.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της εταιρεία, παρούσα σε 88 χώρες μέσω από οκτώ γνωστές μάρκες (Zara, Bershka, Stradivarius, Massimo Dutti, κ.λπ.), η πώληση των προϊόντων αυτών έχει σταματήσει από πέρσι.

«Εχουμε αποσύρει από τα καταστήματα τα είδη από ανκορά, τα οποία περιλαμβάνονταν κυρίως στις κολεξιόν φθινόπωρο – χειμώνας», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Inditex.

Η απόφαση έπεται μία μεγάλης εκστρατείας, η οποία ξεκίνησε το φθινόπωρο του 2013 από την αμερικανική οργάνωση προστασίας ζώων Peta και καταγγέλλει τις συνθήκες υπό τις οποίες παράγεται το συγκεκριμένο ύφασμα. Μέλη της οργάνωσης στην Ασία υποστηρίζουν ότι έχουν στην κατοχή τους βίντεο από φάρμες, όπου τα ζώα γδέρνονται ζωντανά, ουρλιάζοντας από τον πόνο.

Ειδικότερα ανκορά ονομάζεται το ύφασμα το οποίο κατασκευάζεται από τη «μεταξένια» γούνα συγκεκριμένων ζώων – κατσίκες, γάτες και κουνέλια, όλα Αγκύρας.

Σύμφωνα με την Peta ωστόσο, σχεδόν το 90% του μαλλιού προέρχεται από κουνέλια στην Κίνα, όπου οι κανόνες σχετικά με τη μεταχείριση των ζώων είναι ανύπαρκτοι.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων