Δευτέρα, 16 Μαΐου, 2022

Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά – Λόγω χιονόπτωσης και παγετού

Προβλήματα στα ορεινά δίκτυα της Βόρειας Ελλάδας προκάλεσε η κακοκαιρία που πλήττει από την Τετάρτη την χώρα.

Αρκετοί δρόμοι έκλεισαν λόγω χιονιού ή καθιζήσεων, ενώ τα πλοία έμειναν δεμένα στα λιμάνια λόγω των θυελλωδών ανέμων.

Σε πολλές περιοχές στη Βόρεια Ελλάδα αποφασίστηκε τα σχολεία να μείνουν κλειστά σήμερα Πέμπτη, εξαιτίας του παγετού από τις ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες.

Στη Βόρεια Ελλάδα τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο είναι αρκετά από το βράδυ, καθώς σε πολλούς δρόμους η τροχαία έχει απαγορεύσει την πρόσβαση είτε λόγω συσσώρευσης υδάτων, είτε λόγω παγετού και ισχυρής χιονόπτωσης.

Σε άλλους οι αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες.

Τα περισσότερα προβλήματα είναι στην Φλώρινα, όπου ακόμη και μέσα στην πόλη, δεν μπορούν να κινηθούν οι οδηγοί χωρίς αλυσίδες, καθώς τα πάντα έχουν σκεπαστεί από το χιόνι που πέφτει για περισσότερο από 24 ώρες.

Σε ποιες περιοχές θα μείνουν κλειστά τα σχολεία

Εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών, της χιονόπτωσης και των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην Π.Ε. Φλώρινας, μετά από απόφαση των δήμαρχων, θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία στον Δήμο Φλώρινας, τον Δήμο Αμυνταίου και των Δήμο Πρεσπών.

Επίσης στην Π.Ε. Κοζάνης τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά στο Δήμο Εορδαίας ενώ τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 9.15 πμ στο Δήμο Βοΐου.

Στο Άργος Ορεστικό Καστοριάς και στο δήμο Γρεβενών τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 9.15 πμ.

Ριπές ανέμων

Πολύ θυελλώδεις άνεμοι έπνεαν στα πελάγη την Τετάρτη 05/02, με αποτέλεσμα την απαγόρευση απόπλου από πολλά λιμάνια της χώρας.

Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr που κατέγραψαν τις ισχυρότερες ριπές έως τις 20:30. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Παξιμάδα Καρύστου στις 10:50 καταγράφηκε ριπή που έφτανε τα 164 χλμ/ώρα.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων