Τρίτη, 24 Μαΐου, 2022

Ποιες αεροπορικές εταιρείες σχεδιάζουν να χτυπήσουν οι τζιχαντιστές

Με επιθέσεις σε επιφανείς αμερικανικούς στόχους, καθώς και δυτικές αερογραμμές απειλούν οι τζιχαντιστές.

Στο εξώφυλλό του νέου τεύχους του Inspire, που εκδίδεται στην Αραβική Χερσόνησο, απεικονίζεται ένα εμπορικό αεροσκάφος, το οποίο ανατινάζεται στην προσγείωση. Σύμφωνα με το SITE, το περιοδικό ισχυρίζεται ότι προκαλείται από «για να οπλίσει μεμονωμένα μουσουλμάνους, καθώς και μουσουλμανικές οργανώσεις».

Η ηλεκτρονική έκδοση που δημοσιεύτηκε την παραμονή των Χριστουγέννων, κάθε άλλο παρά συμπτωματική μπορεί να θεωρηθεί: ήταν η επέτειος της απόπειρας βομβιστικής επίθεσης στην πτήση 253 της Northwest Airlines, το 2009, από τον Ουμάρ Φαρούκ Αμπντουλμουταλάμπ, την ώρα της προσγείωσης στο αεροδρόμιο του Ντιτρόιτ.

Το τεύχος είναι αφιερωμένο στο να εμπνεύσει «μοναχικούς λύκους» στις ΗΠΑ και τη Δύση και ειδικότερα ενθαρρύνει για επιθέσεις σε επιβατικά αεροπλάνα. Ένα μακροσκελές μάλιστα άρθρο περιέχει και οδηγίες κατασκευής βόμβας που μπορεί να «κρυφτεί» επιμελώς σε αεροσκάφος, αλλά και σε άλλους στόχους θέλοντας έτσι να προκαλέσουν συνέπειες στην αμερικανική και τις δυτικές οικονομίες.

Ανάμεσα στις αεροπορικές εταιρείες – στόχους που επισημαίνει το περιοδικό είναι οι αμερικανικές American, United, Continental και Delta Airlines, καθώς επίσης και οι ευρωπαϊκές British Airways, EasyJet, Air France και Air France KI.

Επίσης, στο στόχαστρο των τζιχαντιστών περιλαμβάνονται και «οικονομικοί στόχοι», «υψηλές προσωπικότητες της Οικονομίας», όπως ο τέως πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, Μπεν Μπερνάνκι και «ευκατάστατοι επιχειρηματίες ή ιδιοκτήτες κολοσσών», όπως ο Μπιλ Γκέιτς.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων