Τρίτη, 24 Μαΐου, 2022

Ποιές κατηγορίες ταινιών πορνό απαγορεύει το Βρετανικό Κοινοβούλιο

Πάνω από 200 άτομα συγκεντρώθηκαν την Παρασκευή έξω από το Βρετανικό Κοινοβούλιο για να διαμαρτυρηθούν για την απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει συγκεκριμένες σεξουαλικές πρακτικές στις ταινίες πορνό.

Άνδρες και γυναίκες, εργαζόμενοι στη βιομηχανία του πορνό, φορώντας λάτεξ, εσώρουχα, δερμάτινες στολές και κρατώντας μαστίγια και φίμωτρα πλημμύρισαν τους δρόμους του Λονδίνου.

Την περασμένη εβδομάδα θεσπίστηκαν νέοι κανόνες που θα ισχύουν για τις ταινίες πορνό. Πλέον on line ερωτικές ταινίες θα πρέπει να τηρούν τους ίδιους κανονισμούς με τις βιντεοταινίες που πωλούνται στα sex shops.

Βάσει των κανονισμών αυτών, απαγορεύεται η ουρολαγνία, το spanking, η διείσδυση με ολόκληρο το χέρι, το facesitting και η χρήση τεράστιων ομοιωμάτων πέους.

Η Σαρλότ Ρόουζ, διοργανώτρια της διαμαρτυρίας, ανέφερε ότι οι σεξουαλικές στάσεις που απαγορεύτηκαν έγιναν χωρίς να γίνει οποιαδήποτε δημόσια συζήτηση.

«Η απαγόρευση έγινε χωρίς δημόσια συζήτηση και χωρίς δημόσια συναίνεση. Το θέμα δεν είναι μόνο αν οι συγκεκριμένες σεξουαλικές πρακτικές θεωρούνται σεξιστικές ή όχι. Το θέμα είναι ότι γίνεται λογοκρισία. Η κυβέρνηση καταπατά τις προσωπικές μας ελευθερίες και τα δικαιώματα μας χωρίς τη συναίνεση μας».

Πολλοί από τους διαδηλωτές υποστηρίζουν ότι οι νέοι νόμοι στην ουσία απαγορεύουν τον γυναικείο οργασμό, τη στιγμή που δεν παρόμοιοι περιορισμοί δεν ισχύουν για τους άνδρες. Μιλούν για «αυθαίρετη λογοκρισία» και για «σεξισμό».

Οι νέοι αυτοί κανονισμοί τέθηκαν σε εφαρμογή χωρίς κοινοβουλευτική συζήτηση, με το σκεπτικό ότι οι συγκεκριμένοι κανόνες υφίστανται ήδη στην πώληση των DVD και θα πρέπει να διευρυνθούν και στο Διαδίκτυο.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Πολιτισμού, Μέσων Ενημέρωσης και Αθλητισμού, δήλωσε: «Η νομοθεσία παρέχει το ίδιο επίπεδο προστασίας στον online κόσμο που υπάρχει και σε σχέση με την πώληση των DVD. Στον συγκλίνοντα κόσμο των μέσων ενημέρωσης οι διατάξεις αυτές πρέπει να είναι διευρύνονται».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων