Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου, 2021

Ποιες τροφές θα πρέπει να αποφεύγουμε τις μέρες του καύσωνα!

Καθώς το θερμόμετρο πλησιάζει ή ξεπερνά τους 40 βαθμούς, οι τροφές που επιλέγουμε να καταναλώσουμε βοηθούν τον οργανισμό μας να διατηρείται ενυδατωμένος και τα επίπεδα της ενέργειάς μας σε όσο το δυνατόν υψηλά επίπεδα. Η κατανάλωση άφθονων υγρών είναι σίγουρα απαραίτητη, είναι ωστόσο εξίσου σημαντικό να γνωρίζουμε ποιες τροφές μπορούμε να αποφύγουμε για να μην επιβαρύνουμε παραιτέρω τον οργανισμό μας.

Πικάντικες τροφές
Από τη μια τα καυτερά αυξάνουν την κυκλοφορία του αίματος, προκαλούν εφίδρωση κι έτσι βοηθούν να απελευθερώνεται η υπερβολική θερμότητα από το σώμα, από την άλλη, όμως, η κατανάλωση καψαϊκίνης που βρίσκεται σε καυτερές τροφές συνδέεται με μια μικρής διάρκειας αύξηση στη θερμοκρασία του σώματος. Όταν, λοιπόν, έξω έχει πολλή ζέστη, είναι λογικό να κάνουμε τα πάντα για να κρατάμε τη θερμοκρασία του σώματός μας χαμηλή. Περιορίστε, λοιπόν, τα καυτερά φαγητά τις μέρες του καύσωνα και σίγουρα θα νιώσετε πολύ καλύτερα.

Διουρητικές τροφές
Αυτές τις ημέρες, ο στόχος μας είναι να μείνουμε ενυδατωμένοι, γι’ αυτό χρειάζεται να αποφύγουμε τροφές που διώχνουν τα υγρά από το σώμα μας. Αυτό σημαίνει ότι μένουμε μακριά από καφέ, αναψυκτικά, τσάι και τροφές όπως σπαράγγια, μάραθο, αγκινάρες και άλλες τροφές που έχουν παρόμοια διουρητική δράση.

Τροφές με υψηλή πρωτεΐνη
Η χώνεψη της πρωτεΐνης απαιτεί από τον οργανισμό να κάνει αρκετή δουλειά, κάτι που δημιουργεί θερμότητα σε μια διαδικασία που ονομάζεται θερμογένεση. Προτιμήστε, λοιπόν, πιο ελαφρείς υδατάνθρακες, όπως φρούτα, τα οποία απαιτούν λιγότερη ενέργεια και παράγουν σημαντικά λιγότερη θερμότητα λόγω θερμογένεσης.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων