Κυριακή, 1 Αυγούστου, 2021

Ποινή φυλάκισης 18 μηνών για το χαστούκι στον Μακρόν

Οι Γάλλοι εισαγγελείς την Πέμπτη ζήτησαν ποινή φυλάκισης 18 μηνών για τον 28χρονο Νταμιέν Ταρέλ, δάσκαλο πολεμικών τεχνών, ο οποίος στις αρχές της εβδομάδας χαστούκισε σε δημόσια θέα τον πρόεδρο της Γαλίας, Εμανουέλ Μακρόν κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του περιοδείας.

Ο Ταρέλ βρέθηκε στο δικαστήριο της Βαλάνς για να απολογηθεί, κατηγορούμενος για επίθεση εναντίον δημόσιου αξιωματούχου, αδίκημα που μπορεί να επιφέρει μέγιστη ποινή τριών ετών φυλάκισης και πρόστιμο 45.000 ευρώ.

Στη διάρκεια της απολογίας του, ο Ταρέλ παραδέχτηκε τις ακροδεξιές του πεποιθήσεις και ενήργησε με αυτό τον τρόπο επειδή «ο Μακρόν αντιπροσωπεύει όσα είναι σάπια στη Γαλλία», σύμφωνα με το ρεπορτάζ του καναλιού BFM. Ακόμη, είπε πως σχεδίαζε μέρες πριν την επίσκεψη του Μακρόν στη Ντρομ τον τρόπο με τον θα τον υποδεχόταν, ενώ είχε σκεφτεί αρχικά να του ρίξει αυγά ή τάρτες.

«Νομίζω ότι ο Μακρόν αντιπροσωπεύει πολύ ξεκάθαρα τη φθορά της χώρας μας», τόνισε στο δικαστήριο, ενώ σχετικά με το σύνθημα που φώναξε (Κάτω η Μακρονία), ανέφερε πως «είναι ένα πατριωτικό σύνθημα».

Σημειώνεται πως ο άνεργος 28χρονος είχε πει στους αστυνομικούς μετά τη σύλληψή του, πως βρισκόταν κοντά στην αντικυβερνητική οργάνωση των Κίτρινων Γιλέκων.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων