Κάθε χώρα έχει το δικό της σήμα-κατατεθέν πιάτο που είναι διάσημο όχι μόνο μέσα στην επικράτεια αλλά και έξω από αυτήν. Αγαπημένα φαγητά που καταναλώνονται μετά μανίας και αποτελούν δείγματα της τοπικής κουζίνας. Μερικά μάλιστα μεταφέρθηκαν αυτούσια σε άλλες χώρες ή παραλλάχθηκαν για να προσαρμοστούν στις γεύσεις που επιλέγουν οι κάτοικοι κάθε φορά, ανάλογα με τον τόπο καταγωγής τους. Ο Adam Lapetina, δημοσιογράφος οίνου και γεύσης του thrillist.com. παρουσίασε τα δημοφιλέστερα εθνικά πιάτα και τα αποκαλύπτουμε…
1. Φαλάφελ, Ισραήλ – Ρεβιθοκεφτέδες τυλιγμένοι σε πίτα
2. Ramen, Ιαπωνία – Σούπα με νουντλς
3. Currywurst, Γερμανία – Λουκάνικο με σάλτσα κάρυ και μπαχαρικά
4. Wiener schnitzel, Αυστρία- Σνίτσελ
5. Arepa, Βενεζουέλα – Πίτα από καλαμπόκι γεμισμένο με αβοκάντο, τυρί, καπνιστό κοτόπουλο ή άλλα κρέατα
6. Pho, Βιτενάμ – Σούπα με νουντλς ρυζιού με τσίλι
7. Ντονέρ κεμπάπ, Τουρκία – Κεμπάπ με αρνίσιο κρέας, αλλά και μοσχαρίσιο ή κοτόπουλο
8. Μακαρονάδα, Ιταλία – Σε όλες τις παραλλαγές
9. Φασολάδα, Ελλάδα – Γνωστή και μη εξαιρετέα
10. Poutine, Καναδάς – Πατάτες τηγανητές με σάλτσα κρέατος και κομμάτια τυριού