Τρίτη, 24 Μαΐου, 2022

Ποιοι άντρες αποφάσισαν να φοράνε φούστες στη δουλειά;

Οι άντρες μηχανοδηγοί του σιδηροδρομικού σταθμού Roslagsbanan στην Στοκχόλμη ανατρέπουν τα έως τώρα ενδυματολογικά δεδομένα στον εργασιακό τους χώρο αφού τις τελευταίες δύο εβδομάδες αντικατέστησαν την στολή εργασίας τους με φούστες!

Οι μηχανοδηγοί, μετά την κατηγορηματική άρνηση της σιδηροδρομικής εταιρείας όπου εργάζονται για την αντικατάσταση των κλασικών παντελονιών της στολής τους με σορτς κατά τους θερινούς μήνες, αποφάσισαν να μην υπερβούν τους κανονισμούς της εταιρείας και να μην φορέσουν σορτς αλλά φούστες αφού οι ιθύνοντες του σταθμού δεν μερίμνησαν ώστε να υπάρξει κάποιος κανόνας που να το απαγορεύει!

Η σιδηροδρομική εταιρεία Arriva, αναλαμβάνοντας το Σουηδικό σιδηροδρομικό δίκτυο προέβη σε αυστηρούς κανονισμούς για την ενδυμασία των εργαζομένων διαμορφώνοντας το dress code σε παντελόνι ή μακριά φούστα, αμελώντας να διευκρινίσει γραπτώς ότι ο κανονισμός απευθύνεται σε άντρες για τα παντελόνια και γυναίκες για τις φούστες. Έτσι οι 13 άντρες μηχανοδηγοί, οι οποίοι εργάζονται στους 33 βαθμούς Κελσίου καθημερινώς κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, αποφάσισαν να φορέσουν κάτι πιο αεράτο, επιλέγοντας φούστες!

Η εταιρεία από την μεριά της δηλώνει πως δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα με αυτή την στιλιστική επιλογή των υπαλλήλων αφού οι ιδιοκτήτες επιθυμούν οι κανονισμοί της Arriva περί ενδυμασίας να μην ορίζουν το φύλο των εργαζομένων. Ο υπεύθυνος επικοινωνίας του σταθμού Τόμας Χεντένιους δήλωσε πως το να απαγόρευαν στους άντρες τις φούστες, θα αποτελούσε διάκριση γεγονός μη επιθυμητό και πως οι μηχανοδηγοί μπορούν να φοράνε φούστες ανενόχλητοι αρκεί να μην φοράνε σορτς.

Όσον αφορά στους επιβάτες των αμαξοστοιχιών, δείχνουν να μην έχουν κανένα πρόβλημα στην όψη των μηχανοδηγών με φούστα ενώ μερικοί μάλιστα το διασκεδάζουν.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων