Πέμπτη, 5 Αυγούστου, 2021

Ποιοι βρίσκονται στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ – Όργιο φοροδιαφυγής

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Μετά την έναρξη των εντατικών ελέγχων του ΣΔΟΕ, έχουν πιαστεί στην τσιμπίδα του πολλοί οι οποίοι συστηματικά φοροδιαφεύγουν εδώ και χρόνια. Εντυπωσιάζει οι ποικιλία επαγγελματικών και κοινωνικών κατηγοριών των φοροφυγάδων. Δημόσιοι υπάλληλοι, συνταξιούχοι, άεργοι, μέχρι και Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι κάποιοι από αυτούς που το ΣΔΟΕ έχει εντοπίσει.

Οι έλεγχοι επικεντρώθηκαν ενόψει της εορταστικής περιόδου στη διακίνηση παραποιημένων προϊόντων, ελληνοποίηση αμνοεριφίων κ.λπ., ενώ στο πρώτο τρίμηνο του 2015 το ΣΔΟΕ ολοκλήρωσε ελέγχους σε 24 επιχειρήσεις που έλαβαν επιδοτήσεις από εθνικούς ή κοινοτικούς πόρους και διαπίστωσε διάφορες παραβάσεις.

16 χαρακτηριστικά παραδείγματα που αποκαλύπτει η kathimerini.gr δείχνουν όχι μόνο το τεράστειο εύρος του προβλήματος της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα αλλά και το γεγονός ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν κανει πολύ λίγα για να την αντιμετωπίσουν.

Διαβάστε και φρίξτε:

1. Εταιρεία αστικών ακινήτων απέκρυψε εισόδημα 5.853.641,33 ευρώ υποβάλλοντας ανακριβή δήλωση φορολογίας εισοδήματος.

2. Φυσικό πρόσωπο που ασχολείται με την κατασκευή κοσμημάτων κατά τα έτη 2002-2011 προσαύξησε την περιουσία του κατά 4.405.481,05 ευρώ χωρίς να προκύπτει η αιτία ή η πηγή προέλευσης.

3. Φυσικό πρόσωπο, μέλος Δ.Σ., απέκρυψε εισόδημα 3.289.088,86 ευρώ υποβάλλοντας ανακριβή δήλωση φορολογίας εισοδήματος.

4. Αντιπροσωπεία αυτοκινήτων απέκρυψε εισοδήματα ύψους 1.173.880,43 ευρώ υποβάλλοντας ανακριβείς δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος.

5. Φυσικό πρόσωπο, μέλος Νομικού Προσώπου, απέκρυψε εισοδήματα ύψους 607.838,98 ευρώ υποβάλλοντας ανακριβείς δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων