Πέμπτη, 7 Ιουλίου, 2022

Ποιοι δικαιούνται το έκτακτο δώρο Χριστουγέννων που ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε έκτακτο δώρο Xριστουγέννων χτες από το βήμα της Βουλής, στους αδύναμους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το οικονομικό επιτελείο σχεδιάζει η έκτακτη ενίσχυση να κατευθυνθεί προς τις επαγγελματικές ομάδες που δεν στηρίχθηκαν επαρκώς στο πρώτο και στο δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Στόχος είναι να αμβλυνθούν οι ανισότητες που υπήρξαν σε διάφορες επαγγελματικές ομάδες το πρώτο και το δεύτερο κύμα της πανδημίας. Η κάλυψη του Δώρου Χριστουγέννων επί του ονομαστικού μισθού και όχι επί της έκτακτης αποζημίωση 534 ευρώ, είναι ένα μέτρο που έχει κλειδώσει αλλά φαίνεται πως δεν θα είναι το μόνο.

Η έκτακτη εισοδηματική ενίσχυση δεν αποκλείεται να περιλαμβάνει και τους μακροχρόνια ανέργους που έχουν μείνει εκτός της έκτακτης υποστήριξης. Επίσης, εξετάζεται να ενισχυθουν και οι αδύναμοι που ήταν εκτός αγοράς εργασίας πριν καν ξεσπάσει η πανδημία.

Όσον αφορά στους συνταξιούχους δεν αναμένεται κάτι, καθώς αφενός δεν υπέστησαν εισοδηματικές απώλειες εξαιτίας της πανδημίας, αφετέρου, πέρα από τα αναδρομικά των 1,4 δισ. ευρώ, έχει δρομολογηθεί ήδη η καταβολή αναδρομικών 14 μηνών, 350.000.000 ευρώ, σε 190.000 δικαιούχους με βάση τους νέους συντελεστές αναπλήρωσης , για όσους είχαν πάνω από 30 χρόνια δουλειάς και συνταξιοδοτήθηκαν από τον Μάιο του 2016 και μετά.

Μετά το πράσινο φως του πρωθυπουργού Κυριάκο Μητσοτάκη, το οικονομικό επιτελείο ανοίγει βήμα και εξετάζει τα εισοδηματικά κριτήρια που θα «δημιουργήσουν» δικαιούχους. Σε κάθε περίπτωση η ρύθμιση θα έρθει τις επόμενες μέρες στη Βουλή.

Dikaiologitika.gr

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων