Δευτέρα, 27 Ιουνίου, 2022

Ποιοι είναι οι περιορισμοί που έχουν τεθεί σε εφαρμογή για Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Ρυθμίσεις μέχρι την τελευταία στιγμή απαιτεί η εφαρμογή των νέων περιοριστικών μέτρων στην Αττική, τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική από χθες, καθώς επιμέρους ζητήματα χρειάστηκε να δρομολογηθούν τελικά καθ’ οδόν, όπως συνέβη με την αρχική απόφαση για αναστολή του «take away».

Πέρα από τις όποιες διευκρινήσεις υπήρξαν στην πρεμιέρα των νέων περιορισμών, αμφότεροι επιστήμονες και κυβερνητικοί παράγοντες παρακολουθούν με τεταμένη την προσοχή την προσαρμογή της πλειοψηφίας των πολιτών στο νέο πλαίσιο, ιδίως όταν ερήμωσαν τα αστικά κέντρα για να γεμίσουν θαμώνες χθες οι παραλίες από την πρώτη κιόλας μέρα. «Υπήρξε ένας θαυμάσιος καιρός, ο κόσμος παρασύρθηκε, το καταλαβαίνω, αλλά δεν έχει κανένα νόημα να κλείνουμε τις βασικές περιοχές της Αθήνας όπου υπάρχουν τα καταστήματα και να μεταφέρεται το πλήθος στις παραλίες» σχολίασε χαρακτηριστικά ο Καθηγητής Παθολογίας, Χαράλαμπος Γώγος, απηχώντας το κλίμα μεταξύ των ειδικών.

Παραλίες

Κανονικά σήμερα το «take away»

Στο ενδιάμεσο, «η Κυβέρνηση αξιολόγησε ότι το μέτρο της προσωρινής αναστολής του «take away» θα δημιουργήσει μεγαλύτερη σύγχυση και θα προκαλέσει περισσότερα προβλήματα. Ως εκ τούτου, ανακοινώνουμε ότι το «take away» θα λειτουργεί στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική και τα Σαββατοκύριακα, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα» ανέφερε σε ανακοίνωσή του χθες το υπουργείο Ανάπτυξης, με τον υπουργό, Άδωνι Γεωργιάδη να σχολιάζει στο twitter πως: «Συγγνώμη για την αναστάτωση αλλά αυτό το μέτρο που αποφασίστηκε χθες υπό τις προτάσεις της επιτροπής δεν μπορούσε πρακτικά να υλοποιηθεί. Ασφαλώς πρέπει να τηρούνται από όλους όμως τα υγειονομικά μέτρα».

Πηγή: iefimerida.gr

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων