Πέμπτη, 5 Αυγούστου, 2021

Ποιοι ονειρεύονται «κούρεμα» και γιατί;

Στη χώρα των παραισθήσεων όλοι ονειρεύονται. Ο Πολύδωρας ονειρεύεται να γίνει Αρχηγός στην ΧΑ, ο Βενιζέλος να καλύψει τα χρέη του Γιώργου Παπανδρέου, ο Στουρνάρας πρωτογενή πλεονάσματα, η Τρόικα να πετύχει το Μνημόνιο και όπως αποκάλυψε το Spiegel, ο Κωστής Χατζηδάκης πως έρχεται κούρεμα χρέους! Ο υπουργός φαντασιώνεται πράγματα, παρά το γεγονός ότι Γερμανός υπουργός Οικονομικών Σόιμπλε δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει αυτή η πιθανότητα.

Οι Financial Times αποκάλυψαν πως οι γερμανικές τράπεζες ονειρεύονται «κούρεμα» των καταθέσεων σε Ελλάδα, Ισπανία και Πορτογαλία από το οποίο θα ευνοηθούν ιδιαίτερα. Οι Financial Times υποστηρίζουν πως αν κουρευτούν καταθέσεις προβληματικών τραπεζών του Νότου θα ευνοηθούν οι μεγάλες συστημικές τράπεζες στη Γαλλία και Γερμανία. Επισημαίνουν ότι οι ξένοι που είχαν λεφτά στην Ιταλία και την Ισπανία μειώνονται ταχύτατα και μεταναστεύουν τις καταθέσεις τους σε τράπεζες του σκληρού πυρήνα της ευρωζώνης.

Με δυο λόγια, η νέα πολιτική διάσωσης των προβληματικών τραπεζών ήδη διευρύνει τις ανισότητες και την ανισορροπία του συστήματος παρά την αμβλύνει…

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων