Δευτέρα, 26 Ιουλίου, 2021

Ποιοι θα είναι οι υπουργοί της νέας κυβέρνησης

Μικρό κι ευέλικτο θα είναι το σχήμα της νέας κυβέρνησης που θα ορκιστεί αύριο. Η συμφωνία με τον Πάνο Καμμένο αφορά σίγουρα σε ένα υπουργείο και μένει να δούμε αν θα πρόκειται για το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όπου σε αυτή την περίπτωση θα είναι υπουργός ο ίδιος ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ. Η εναλλακτική είναι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας να ανατεθεί στον υποστράτηγο ε.α. Νίκο Τόσκα, ο οποίος εξελέγη με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτή την περίπτωση, οι ΑΝΕΛ θα πάρουν το Υπουργείο Ναυτιλίας.

Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης θα είναι ο Γιάννης Δραγασάκης, έχοντας και τον συντονισμό της διαπραγμάτευσης. Στο Οικονομίας και Οικονομικών φαίνεται πως έχει «κλείσει» ο Γιάννης Βαρουφάκης και στο Ανάπτυξης ο Γιώργος Σταθάκης.

Ενδιαφέρον έχει η σύσταση Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης το οποίο θα αναλάβει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ενώ ο Στρατούλης θα κατευθυνθεί στο υπουργείο Εργασίας. Εσωτερικά υπήρξε συζήτηση μεταξύ των μελών της Αριστερής Πλατφόρμας για το αν θα αναλάβουν κυβερνητικές θέσεις και τελικά αποφασίστηκε « η θετική απάντηση στην ιστορική πρόκληση».

Στο ενοποιημένο υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Ασφάλισης αναμένεται να πάει ο Παναγιώτης Κουρουμπλής ενώ στο Δικαιοσύνης έχει «κλειδώσει» η Ζωή Κωνσταντοπούλου. ‘Έκπληξη θεωρείται η ενοποίηση του υπουργείου Εσωτερικών με αυτό της Προστασίας του Πολίτη, με πολιτικό προϊστάμενο τον Πάνο Σκουρλέτη! Έτσι τα καθήκοντα του κυβερνητικού εκπροσώπου θα αναλάβει μάλλον ο Νίκος Φίλης.

Στο υπουργείο Εξωτερικών ακούγεται το όνομα του Νίκου Κοτζιά και στο Παιδείας του Κωνσταντίνου Τσουκαλά, αν και ενδέχεται να υπάρξει και άλλο πρόσωπο στο συγκεκριμένο υπουργείο που θα σηματοδοτεί … διεύρυνση.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με πληροφορίες νέος Πρόεδρος της Βουλής θα είναι ο Θοδωρής Δρίτσας.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων

spot_img