Σάββατο, 21 Μαΐου, 2022

Ποιοι χαρακτηρίζουν στρατηγικό λάθος τη συνάντηση Τσίπρα – Καμμένου

Μία εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις; Ενδεχομένως. Στην περίπτωση πάντως της συνάντησης Τσίπρα-Καμμένου όπως αποτυπώθηκε από τις τηλεοπτικές κάμερες και τους φωτογραφικούς φακούς αυτή η διαπίστωση φαίνεται ότι δικαιώνεται σε μεγάλο βαθμό.

Το πλάνο που έδειχνε τον μικροκαμωμένο Αλέξη Τσίπρα να στέκεται δίπλα στον πληθωρικό Πάνο Καμμένο περιμένοντας τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ να ολοκληρώσει τις δηλώσεις του προκάλεσε…ρίγη στο εσωτερικό της Κουμουνδούρου. Πολλοί στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι η πρόσφατη συνάντηση των δύο πολιτικών αρχηγών με αφορμή τις δραματικές εξελίξεις στην Κύπρο και η ανακοίνωση από πλευράς τους μίας στενότερης συνεργασίας στο πλαίσιο της Βουλής γκρέμισε μέσα σε λίγα λεπτά ολόκληρη την επικοινωνιακή στρατηγική που είχε “χτίσει” τους τελευταίους μήνες ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ. Κοινώς, τα ταξίδια σε Βερολίνο, Ουάσιγκτον, Αργεντινή και Βενεζουέλα και όσα μηνύματα αυτά εξέπεμψαν πήγαν στράφι.

Ο Αλέξης Τσίπρας επιλέγοντας να συναντηθεί με τον Πάνο Καμμένο έδειξε με ποιον τρόπο εννοούσε τελικά ότι θα συμμαχήσει ακόμη και με τον…διάβολο προκειμένου ο τόπος να απαλλαγεί από την τρικομματική κυβέρνηση, Στην Κουμουνδούρου πολλοί μιλούν για κορυφαίο λάθος της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ που πηγαίνει το κόμμα πίσω.

Ο Τσίπρας πιστεύει ότι κάνοντας ανοίγματα προς τον χώρο της …ακροδεξιάς μπορεί να πετύχει τον σκοπό του. Δηλαδή να κερδίσει στο νήμα τους αντιπάλους όταν και εφόσον γίνουν εθνικές εκλογές μέσω ενός αντιμνημονιακού μετώπου.

Στο μεταξύ βεβαίως είναι άγνωστο ποιο κομμάτι των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ θα κρατήσει κοντά του, όταν συνομιλώντας με τον αποκαλούμενο και «Mr Υδρογονάνθρακα» φαίνεται ότι απωθεί ένα τμήμα σκεπτόμενων πολιτών που αντιδρούν ακόμη και στην ύπαρξη των Ανεξαρτήτων Ελλήνων ως κοινοβουλευτικού κόμματος.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων