Σάββατο, 24 Ιουλίου, 2021

Ποιον εξυπηρετεί η στοχοποίηση του Π. Λάμπρου;

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Ως «πέτρα του σκανδάλου» χαρακτήριζε χθες το βράδυ κεντρικό δελτίο ειδήσεων τον ακτιβιστή για τα δικαιώματα των κρατουμένων Παναγιώτη Λάμπρου ο οποίος έχει κατά το παρελθόν υπάρξει και σύμβουλος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Πολλά δημοσιεύματα έκαναν λόγο για «αποκαλύψεις», οι οποίες ήταν μάλλον κενό γράμμα ενώ δημιουργούσαν μία απίστευτη σπέκουλα γύρω από το όνομα του κ. Λάμπρου, όπως αυτό έχει εμπλακεί στην υπόθεση Πανούση.

Οι «αποκαλύψεις» ανέφεραν ότι ο Υπ. Δικαιοσύνης εκτίθεται επειδή, ενώ δήλωσε ότι ο Π. Λάμπρου δεν είναι πλέον μετακλητός υπάλληλος του Υπουργείου (και κανένα έγγραφο μέχρι στιγμής δε διαψεύδει τον Υπουργό επ’ αυτού) εγκρίθηκε υπηρεσιακή δαπάνη για να συνοδεύσει ο Π. Λάμπρου τον Πρωθυπουργό σε επίσκεψή του σε φυλακή.

Ωστόσο, σύμφωνα με το μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, Φώτη Παλαμιώτη, όπως ο ίδιος έγραψε στον λογαριασμό του στο Facebook, «ο Π. Λάμπρου δε συνόδευσε τον Πρωθυπουργό σαν μετακλητός υπάλληλος, αλλά ως μέλος Επιτροπής στην οποία συμμετέχει αμισθί, όπως μπορούν να μετάσχουν πρόσωπα που δε στελεχώνουν τη διοίκηση.
Το έγγραφο που επικαλούνται δεν διαψεύδει λοιπόν τη δήλωση του Υπουργού. Παρεμπιπτόντως, οι υπηρεσιακές δαπάνες αφορούν ευτελή ποσά, οπότε οι μη γνωρίζοντες ας μη σχηματίζουν εντυπώσεις περί σημαντικών κονδυλίων.

Η άλλη “μεγάλη αποκάλυψη” αφορά τη συμμετοχή του Π. Λάμπρου στην επιτροπή ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ. Η σύνθεση όμως της επιτροπής είχε δημοσιοποιηθεί από τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ και ευλόγως μετείχαν σε αυτή μέλη της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι λοιπές “αποκαλύψεις” αφορούν στην ενασχόλησή του με τα δικαιώματα, στο γεγονός ότι ήταν μέλος του ΚΚΕ Εσωτ. και της ΑΚΟΑ, καθώς και στη δημοσιογραφική του ιδιότητα.

Οπότε, καμία αποκάλυψη δεν υπάρχει. Οι βαρύγδουπες διατυπώσεις και οι πηγαίοι τίτλοι είναι μια τυπική πρακτική του Πρώτου Θέματος για να ερεθίζει τα ένστικτα των αναγνωστών, να διαβάλλει πρόσωπα, να δημιουργεί εντυπώσεις εκ του μη όντος και φυσικά να πουλάει φύλλα.

Το μόνο “στοιχείο” που υπάρχει είναι δύο φερόμενοι διάλογοι που δεν έχουν αποδειχθεί και αμφισβητούνται από τον Π. Λάμπρου.

Το πραγματικό ζήτημα είναι ότι ένας νυν ιδιώτης και πρώην Υπουργός φέρεται να έχει στην κατοχή του και να διακινεί διαβαθμισμένα υπηρεσιακά έγγραφα.»

σχετικα αρθρα

188 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

ροη ειδησεων

spot_img