Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου, 2021

Ποιόν φοβάται ο Σόιμπλε

Μέχρι τώρα τίποτε και κανένας δεν φόβιζε τον ισχυρό άνδρα της γερμανικής και ευρωπαϊκής οικονομίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε που επέβαλε με το έτσι θέλω την συνταγή της λιτότητας.

Τα πράγματα άλλαξαν με τις εκλογές στις ΗΠΑ με τον Σόιμπλε να προειδοποιεί ότι η ανάληψη της προεδρίας από τον Τραμπ κρύβει κινδύνους για την παγκόσμια Οικονομία. Εκφράζει φόβους ότι ο πιο σημαντικός παίκτης της παγκόσμιας οικονομία θα θελήσει να προβεί σε αλλαγές στην πολιτική της χώρας του. “Αυτό σημαίνει ότι υπάρχεις σαφής προοπτική αβεβαιότητας για τις μελλοντικές εξελίξεις στην οικονομία” είπε ο γερμανός υπουργός στους δημοσιογράφους, μετά από μια συνάντηση που είχε με το Συμβούλιο Δημοσιονομικής Σταθερότητας της Γερμανίας.

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ, ο οποίος πρόκειται να αναλάβει τα καθήκοντά του στις 20 Ιανουαρίου, έχει δηλώσεις στο πρόσφατο παρελθόν ότι επιθυμεί να ματαιώσει την εμπορική συμφωνία με τις χώρες της Ασίας και έχει εκφράσει τις αμφιβολίες του για την αντίστοιχη εμπορική συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ενωση που τώρα βρίσκεται υπό διαπραγμάτευση.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων