Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου, 2021

Ποιος δήμαρχος πρότεινε δημοτικό «χαράτσι» 1 ευρώ για διανυκτέρευση στα ξενοδοχεία της πόλης του (ΦΩΤΟ)

Υπέρ της επιβολής τέλους διανυκτέρευσης στα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης και παράλληλα, της κατάργησης του τέλους Παρεπιδημούντων τάσσεται ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Το σκεπτικό της πρότασης ανέπτυξε ο δήμαρχος κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποίησε προς τιμήν του η Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων στην οποία βραβεύθηκε για τη συμβολή του στην ανάπτυξη του τουρισμού.

Ο κ. Μπουτάρης πρότεινε την επιβολή τέλους ενός ευρώ ανά διανυκτέρευση προκειμένου να συγκεντρωθεί ένα κεφάλαιο, το οποίο θα αξιοποιηθεί για την τουριστική προβολή της πόλης.

Παράλληλα, τόνισε ότι αντίστοιχα παραδείγματα επιβολής τέλους ανά διανυκτέρευση εφαρμόζονται για τον ίδιο σκοπό και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις όπως στη Ρώμη (4 ευρώ) και στο Μιλάνο (5 ευρώ). Το εν λόγω τέλος, πρόσθεσε, θα επιβαρύνει τους πελάτες και όχι τις επιχειρήσεις.

Ο δήμαρχος πρότεινε στην αρχή το μέτρο να εφαρμοσθεί εθελοντικά και στη συνέχεια εφόσον το υιοθετήσει τουλάχιστον το 70% των επιχειρήσεων να επιβληθεί υποχρεωτικά.

Επίσης, ο κ. Μπουτάρης αναφέρθηκε στο σχέδιο τουριστικής αξιοποίησης της πολυπολιτισμικότητας της πόλης, κάνοντας ειδική μνεία στην προσπάθεια που έχει γίνει για την προσέλκυση Τούρκων και Ισραηλινών επισκεπτών.

boutaris3

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων