Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου, 2021

Ποιος είναι ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος που προέβλεψε το lockdown;

Ο Πολ Σίνγκερ προειδοποίησε τους υπαλλήλους του στο hedge fund «Elliott Management» ότι θα πρέπει να προετοιμαστούν για το ενδεχόμενο καραντίνας διάρκειας ενός μήνα, πολύ πριν δοθεί η εντολή του lockdown από την πολιτεία της Νέας Υόρκης.

Ο Σίνγκερ έστειλε ένα εσωτερικό σημείωμα την 1η Φεβρουαρίου αναφέροντας ότι οι υπάλληλοι στα γραφεία της εταιρείας σε όλο τον κόσμο θα πρέπει να «προβούν στις απαραίτητες προετοιμασίες ώστε να μην χρειάζεται να βγουν το σπίτι τους για ένα μήνα εάν αυτό καταστεί αναγκαίο».

Ο ιδρυτής του Elliott Management έχει τη φήμη του προνοητικού ανθρώπου για οτιδήποτε μπορεί να επηρεάσει τις αγορές, συμπεριλαμβανομένων και των ηλιακών καταιγίδων.

Στο σημείωμά του ο Σίνγκερ πρόσθεσε ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να εξασφαλίσουν «πρόσβαση τους σε επαρκή τροφή, νερό και φάρμακα».

Ωστόσο το fund δεν συνέστησε στους εργαζόμενούς του την εργασία από το σπίτι παρά μόνο όταν οι τοπικές αρχές εξέδωσαν αυτήν την οδηγία.

Το σημείωμα επικεντρώνονταν στην ασφάλεια των εργαζομένων και δεν συμπεριλάμβανε επενδυτικές αποφάσεις.

Τα κέρδη του fund για το πρώτο τρίμηνο κυμάνθηκαν στο 2,2% αρκετά πάνω από τον ανταγωνισμό που κατά την ίδια περίοδο σημείωσε απώλειες.

Ο 75χρονος δισεκατομμυριούχος έχει ένα από τα καλύτερα ρεκόρ στον κλάδο, καταγράφοντας ζημιές μόνο για δύο χρόνια και ετήσια κέρδη στο 13% περίπου από το 1977 που άνοιξε την εταιρεία του.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων