Ο «γάμος» δεν έγινε, της Εθνικής με τη Eurobank, εννοώ αλλά τη νύφη θα την πληρώσουμε κανονικά. Η απόφαση αυτή που επιβλήθηκε στην ελληνική κυβέρνηση από την τρόικα έχει και οικονομικούς και πολιτικούς στόχους, που αποβλέπουν στον έλεγχο όχι μόνο της ελληνικής οικονομίας, αλλά και κάθε δυνατότητας εθνικής πολιτικής παρέμβασης στις εξελίξεις στο μέλλον, όπως εύστοχα σημείωσε σε ανακοίνωσή της η ΟΤΟΕ.
Όπως επίσης πολύ εύστοχα σημείωσε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, ο αφελληνισμός της Εθνικής, που είναι η μεγαλύτερη τράπεζα, «θα κάνει τέτοια ζημιά στην ανάπτυξη που ακόμη δεν είμαστε σε θέση να συνειδητοποιήσουμε».
Το ερώτημα βεβαίως είναι πως αφέθηκαν τα πράγματα να εξελιχθούν τόσο άσχημα. Θα μπορούσε κάποιος να υποστηρίξει πως η κυβέρνηση αιφνιδιάστηκε. Αλλά το σενάριο αυτό δεν «παίζει» καθώς αποκαλύπτεται πλέον πως η τρόικα ζητούσε ακύρωση της συμφωνίας Εθνικής-Eurobank από τον Ιανουάριο. Η κυβέρνηση το γνώριζε. Το υπουργείο Οικονομικών, όμως, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά πως του λείπει η σοβαρότητα, επιχείρησε αρχικά να το διαψεύσει λέγοντας πως δεν υπάρχει επιστολή. Μετά μέσα στη νύχτα… θυμήθηκε πως η τρόικα το είχε γνωστοποιήσει με mail.
Εδώ λοιπόν φαίνεται πως μας δουλεύουν κανονικά. Διότι αν γνώριζαν και είτε δεν θέλησαν , είτε δεν μπόρεσαν (σημαντική η διαφορά ως προς τα κίνητρα αλλά το αποτέλεσμα είναι το ίδιο) να κάνουν κάτι για να το αποτρέψουν, είναι εθνικά επικίνδυνοι, διότι το λογαριασμό τον στέλνουν απευθείας στον ελληνικό λαό και στις επόμενες γενιές αυτής της χώρας.