Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου, 2021

Pokemon Go: Κυνηγοί Πόκεμον Προσοχή!!!!

Μια νέα εφαρμογή για χρήστες smartphone έχει προκαλέσει μανία μέσα σε λίγες μόνο ημέρες. Το Pokemon Go, η εφαρμογή που δημιουργήθηκε για τους λάτρεις των πόκεμον έχει στόχο να “πιάσεις πόκεμον” τα οποία βρίσκονται σε κάθε πιθανή- ή και απίθανη – τοποθεσία.

Μουσεία, νεκροταφεία και άλλα ορόσημα “κρύβουν” Πόκεμον, καθώς είναι Pokéstop με τους χρήστες να τα κυνηγάνε μανιωδώς όπως όπως. Η αναζήτηση Pokemon στον πραγματικό κόσμο όμως εγκυμονεί πραγματικούς κινδύνους!

Η αστυνομία του Μιζούρι ανακοίνωσε πως ληστές στοχεύουν παίκτες που ψάχνουν για Pokemon, παραμονεύοντας σε τοποθεσίες όπου έχει διαπιστωθεί ότι «κρύβονται» μπόνους για το παιχνίδι και παρέχονται μεγαλύτερες πιθανότητες εντοπισμού Pokemon. Οι ληστές φέρονται να χρησιμοποιούν την εφαρμογή για να εντοπίζουν άτομα που κινούνται μόνα τους σε πάρκινγκ κλπ, αναζητώντας το επόμενο πόκεμον για την συλλογή.

Έχουν σημειωθεί ληστείες σε νεαρούς οι οποίοι ήταν τόσο απορροφημένοι με το παιχνίδι που δεν κατάλαβαν ότι τους έκλεψαν. Άλλοι πάλι περπατούσαν στη μέση κεντρικών δρόμων χωρίς καν να κοιτούν πέρα από την οθόνη του κινητού τους.

Επίσης, έχουν αναφερθεί περιστατικά οδηγών που σταμάτησαν στη μέση του δρόμου, προκαλώντας κινδύνους, για να κυνηγήσουν πόκεμον.

Αίσθηση μάλιστα προκάλεσε η είδηση για μια 19χρονη κοπέλα η οποία στην αναζήτησή της για πόκεμον ανακάλυψε το σώμα ενός άτυχου άνδρα να επιπλέει στον ποταμό Big Wind.

Απαγορεύσεις για τη χρήση της εφαρμογής έχουν ήδη αρχίσει σε πλήθος χώρων, όπως το Μουσείο Ολοκαυτώματος των ΗΠΑ. Εκπρόσωπος του εν λόγου μουσείου στην Ουάσινγκτον χαρακτήρισε άκρως ανάρμοστο να κυνηγάει κανείς pokemon μέσα στο χώρο μνήμης για τα θύματα του Ναζισμού.

Ανάλογη προειδοποίηση εξέδωσε και το Εθνικό Νεκροταφείο του Άρλινγκτον (Arlington National Cemetery). “Δεν είναι πρέπον να παίζονται τέτοια παιχνίδια σε ιερά εδάφη”, τονίζουν οι υπεύθυνοι του νεκροταφείου.

Με περισσότερο χιούμορ αντιμετώπιση την παραβίαση κλειστών για επισκέπτες χώρων, ένα νοσοκομείο στην Ολλανδία ανέφερε σχετικό πρόβλημα, καθώς παίκτες παραβίασαν απαγορευμένες ζώνες για να πιάσουν πόκεμον.

“Υπάρχει πράγματι ένα άρρωστο πόκεμον στο νοσοκομείο μας, αλλά θα το φροντίσουμε εμείς. Σας παρακαλούμε μην το επισκέπτεστε”.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων