Δευτέρα, 23 Μαΐου, 2022

Politico: Ως τα τέλη του καλοκαιριού θα έχει εμβολιαστεί το 23% στην Ελλάδα

Δεν επιτυγχάνει τον στόχο για εμβολιασμό του 70% του πληθυσμού μέχρι το καλοκαίρι η Ελλάδα, καθώς εάν οι εμβολιασμοί συνεχιστούν με τους τρέχοντες ρυθμούς, μέχρι τον Σεπτέμβριο αναμένεται να έχει καλυφθεί το 23% των ανθρώπων. Μάλιστα, εάν δεν επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί, η κάλυψη του 70% υπολογίζεται ότι θα επιτευχθεί το 2023.

Στη δυσκολία να επιτευχθεί ο στόχος για τον εμβολιασμό ενός 70% του συνολικού πληθυσμού σε κάθε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέχρι το τέλος του καλοκαιριού αναφέρεται δημοσίευμα του Politico, παραθέτοντας δεδομένα για την εξέλιξη των εμβολιασμών σε κάθε χώρα.

Ειδικότερα, όπως φαίνεται από τα διαθέσιμα στοιχεία, καμία χώρα της ΕΕ δεν φαίνεται να βρίσκεται κοντά στον στόχο της Κομισιόν να έχει εμβολιαστεί ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού σε κάθε χώρα, προκειμένου να επιτευχθεί ένα ικανοποιητικό τείχος προστασίας κατά του κορονοϊού μέχρι τα τέλη του καλοκαιριού.

Όπως έχει διαμηνυθεί από τους ειδικούς και την κυβέρνηση στην Ελλάδα, η ικανοποιητική ανοσία σημαίνει να έχει εμβολιαστεί έναντι του κορονοϊού το 70% του πληθυσμού. Εντούτοις, σύμφωνα με το Politico, ο στόχος αυτός δεν προβλέπεται να εκπληρωθεί εντός του χρονοδιαγράμματος που έχει τεθεί.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία με τα ποσοστά των ενηλίκων που αναμένεται να εμβολιαστούν μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, εάν συνεχιστούν οι εμβολιασμοί με τους υφιστάμενους ρυθμούς, στην Ελλάδα, μέχρι τον Σεπτέμβριο, υπολογίζεται ότι θα έχει εμβολιαστεί το 23%.

Η Ελλάδα καταλαμβάνει, πάντως, την έβδομη θέση στη λίστα του Politico με τις ευρωπαϊκές χώρες, ως προς την πορεία των εμβολιασμών. Την πρώτη θέση καταλαμβάνει η Βρετανία, η οποία εκτιμάται ότι θα έχει εμβολιάσει το 94% του πληθυσμού της μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.

Μάλιστα, σύμφωνα με το Politico, εάν συνεχιστούν οι σημερινοί ρυθμοί εμβολιασμών, για να εμβολιαστεί το 70% του πληθυσμού στην Ελλάδα, θα χρειαστούν περίπου δύο χρόνια. Συγκεκριμένα, με τους σημερινούς ρυθμούς, ο στόχος του 70% θα έχει επιτευχθεί τον Μάρτιο του 2023.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι ημερήσιες δόσεις ανέρχονται 15.960 και προκειμένου να μπορέσει να εμβολιαστεί το 70% των πληθυσμού μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου, οι δόσεις θα πρέπει να αυξηθούν σε 51.655 ημερησίως.
Οι υπολογισμοί αυτοί έρχονται στο φως της δημοσιότητας στον απόηχο της αντιπαράθεσης που ξέσπασε ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην AstraZeneca για τις καθυστερήσεις των εμβολίων, την ώρα που ολόκληρη η Ευρώπη εναποθέτει τις ελπίδες της στα εμβόλια για τον κορονοϊό, προκειμένου να μπορέσει να αναχαιτίσει την πανδημία.

Ανησυχίες είχαν προκύψει και μετά από σχετική ανακοίνωση από την Pfizer. Σημειώνεται ότι όπως ανακοίνωσε σήμερα η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η φαρμακοβιομηχανία αναμένεται να α επιταχύνει τις παραδόσεις στην ΕΕ, υποσχόμενη έως και 75 εκατομμύρια επιπλέον δόσεις το δεύτερο τρίμηνο του έτους.

They have to understand where to go to locate the most accurate sources of information, and they will need to understand the way to affordable-papers.net go to ensure their research papers are composed in such a manner they’re not hard to comprehend for the reader.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων