Πέμπτη, 30 Ιουνίου, 2022

Πολιτική Κουζίνα: Αποκάλυψη-Πώς ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ χτίζουν το δικό τους κράτος

Σερβιρει ο Γιώργος Ευγενίδης

Ορεκτικό: Ο Άγιος Αυγουστίνος

Ο Ευκλείδης έχει ένα αποδεδειγμένο θέμα με τον Άγιο Αυγουστίνο. Τον Οκτώβριο, σε ομιλία του στη Βουλή, είχε πει την μυθική ατάκα «Συμμερίζομαι την προδιάθεση του Αγίου Αυγουστίνου που, πριν γίνει Άγιος, παρακαλούσε τον Θεό να τον κρατήσει μακριά από το αμάρτημα του σεξ. Εγώ όμως τώρα δεν μπορώ να το κάνω» είπε τότε ο κ. Τσακαλώτος, εξηγώντας έτσι τη ροπή του στο να κάνει αντιπολίτευση στην…αντιπολίτευση της ΝΔ. Τώρα, ο γίγαντας Ευκλείδης ξαναχτύπησε και τον ξαναθυμήθηκε χθες στη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλης. Δεν θα απορήσω, αν ο Ευκλείδης κυκλοφορεί και με καμιά εικονίτσα του Αγίου Αυγουστίνου στην τσέπη.

Σαλάτα: Ο Μάκης και ο…τραχανάς

«Ο κ. Τσίπρας ανακάλυψε την εθνική συνεννόηση! Για ποιο θέμα; Για το αν θα κόψουμε μαζί τις συντάξεις; Για να μοιραστούμε τα σπασμένα των 8 μηνών; Για να πάρουμε ευθύνες των δικών σας επιλογών;», αναρωτήθηκε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μάκης Βορίδης και σημείωσε: «θέλει θάρρος αλλά συνεννόηση μπορεί να υπάρξει με ομολογία σφάλματος και έμπρακτη μετάνοια». Εξηγώντας τη θέση του ο κ. Βορίδης σημείωσε ότι αν η κυβέρνηση έχει νωπή λαϊκή εντολή, τότε δεν υπάρχει λόγος συναίνεσης. Αν όμως, όπως είπε δεν έχει, τότε θα πρέπει να παραιτηθεί και να στηρίξει κοινοβουλευτικά κυβέρνηση της ΝΔ με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά, προκειμένου «να προχωρήσουμε από εκεί που το είχαμε αφήσει».

Για δες πώς τον απλώνει τον τραχανά ο Μάκης… Ιδίως, αν λάβει κανείς υπόψιν κάτι πονηρά σενάρια που κυκλοφορούν το τελευταίο διάστημα και τον θέλουν να εισηγείται τη δημιουργία νέου, καθαρόαιμου δεξιού κόμματος.

Κυρίως πιάτο: Το νέο κομματικό κράτος του ΣΥΡΙΖΑ με μια δόση ΑΝΕΛ

Μου προξένησε μεγάλο ενδιαφέρον η ανακοίνωση του γραμματέα Στρατηγικού Σχεδιασμού της ΝΔ Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη για τον Οργανισμό Λιμένος Κέρκυρας. Ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας, ο οποίος ξέρει το αντικείμενο, καταγγέλλει πολύ συγκεκριμένα πράγματα: την αντικατάσταση του σοβαρού εξ όσων μου είπαν άνθρωποι που ρώτησα στην Κέρκυρα, προέδρου του ΟΛΚ Σπύρο Ανδριώτη (τον Οκτώβριο αναδείχθηκε γενικός γραμματέας της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος) από τον υποναύαρχο ε.α. και…νιάτο (μόλις 75 χρονών) Σπύρο Στεφανίδη (ήταν αντιπρόεδρος), αλλά και τη διεύρυνση του ΔΣ του ΟΛΚΕ από 7 στα 9 μέλη. Γιατί; Για να χωρέσει και ο φίλος του πρωθυπουργού Ανδρέας Γούλης. Δεν ξέρω, αν τον θυμάστε, είναι ο άνθρωπος όμως που φιλοξενεί τον κ. Τσίπρα στην Ερείκουσα, αυτό το μικρό νησάκι πλησίον της Κέρκυρας. Ο κ. Γούλης είναι αντιδήμαρχος Κέρκυρας με αρμοδιότητα το εν λόγω νησί και αυτό το καλοκαίρι είχε πάλι φιλοξενήσει τον πρωθυπουργό και τη σύζυγό του στο εν λόγω νησί. Ομολογώ πως οι δύο παρεμβάσεις με ενθουσιάζουν και συγχαίρω τον υπουργείο Ναυτιλίας και προσωπικά τον υπουργό Θεόδωρο Δρίτσα, Πειραιάρχη με τ’ όνομα, τον άνθρωπο που, καίτοι διαφωνεί σφόδρα, θα εφαρμόσει την αποκρατικοποίηση του ΟΛΠ. Μάλιστα, ο αντικατασταθείς πρόεδρος κ. Ανδριώτης ήταν αυτός που είχε καταγγείλει στις αρχές του έτους 38χρονο επιχειρηματία από το χώρο της διαχείρισης αποβλήτων πως προσπάθησε να τον δωροδοκήσει, ώστε να επηρεάσει διαγωνισμό για τη διαχείριση αποβλήτων υπέρ του, με αποτέλεσμα να κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία.

Ποια είναι όμως η σύνθεση του διευρυμένου ΔΣ του ΟΛΚΕ; Όπως μαθαίνω από πολύ έγκυρη πηγή, θέση θα καταλάβει και ο κ. Τάσος Κόλλιας. Μπορεί το όνομά του να μην σας λέει τίποτα, αλλά είναι ο συντονιστής των ΑΝΕΛ στην Κέρκυρα και μάλιστα, σε μια πρόβα συγκυβέρνησης, το 2014 ήταν υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον προερχόμενο από τον ΣΥΡΙΖΑ νυν περιφερειάρχη Θεόδωρο Γαλιατσάτο. Επίσης, στο ίδιο ΔΣ ο κ. Σπύρος Βάρελης, πρώην αντιδήμαρχος Θιναλιών και τον Σεπτέμβριο μέλος της επιτροπής εκλογικού αγώνα του ΣΥΡΙΖΑ στους Αργυράδες της Κέρκυρας. Παράλληλα, ο επίσης διορισθείς πρώην αντιδήμαρχος Παξών, Θανάσης Κάγκας, ήταν μέλος της επιτροπής εκλογικού αγώνα του ΣΥΡΙΖΑ στους Παξούς. Επίσης συμμετέχουν τρία μέλη ex oficcio, ο εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου, ο εκπρόσωπος των ναυτεργατών και ένα ακόμα μέλος.

Με άλλα λόγια και για να καταλαβαινόμαστε, μεταξύ τους τα μοίρασαν όλα. Ήδη, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αρχίσει να οικοδομεί το δικό του κράτος. Θα περιμέναμε μια απάντηση, ίσως, και από τους αρμόδιους φορείς για το αν οι διορισμοί έγιναν με αξιολογικά κριτήρια…

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων