Δευτέρα, 8 Αυγούστου, 2022

Πολιτική Κουζίνα: Η επιμονή του Γιάνη

Σερβίρει ο Γιώργος Ευγενίδης

Ορεκτικό: Σας πήραμε χαμπάρι!

Υπάρχει ένας πολιτικός ανήρ, με μεγάλη εμπειρία στα κοινοβουλευτικά πράγματα. Και υπάρχει και ένας μιντιακός όμιλος, ακμαίος και ρωμαλέος, παρά τις αντιξοότητες της κρίσης, ο οποίος διαρκώς αναζητεί ερείσματα. Η διασύνδεση μεταξύ των δύο, πέραν του προφανούς. Ο μεν πολιτικός επικαλείται διαρκώς τον συγκεκριμένο όμιλο, παραθέτοντας αποσπάσματα από μέσα που ανήκουν στον όμιλο ακόμα και μέσα στη Βουλή, ο δε όμιλος τον λιβανίζει διαρκώς για τη λεβεντιά και την καπατσοσύνη του. Το μόνο κακό, είναι πως πλέον ο πολιτικός και ο όμιλος έχουν αρχίσει να συμπεριφέρονται σαν τα πιτσουνάκια. Και είναι γνωστό πως, όταν τα πιτσουνάκια βγουν από την (ερωτική τους) φωλιά, τότε αρχίζουν τα σχόλια. Και μπορώ να διαβεβαιώσω πως έχουν αρχίσει πλείστα όσα σχόλια στην πολιτικοδημοσιογραφική πιάτσα γι’ αυτόν τον μιντιολάγνο πολιτικό άνδρα και για τον όμιλο που αναζητά ερείσματα και στηρίγματα. Ακούω μαντεψιές…

Σαλάτα: Ο online Προβόπουλος

HTML tutorial

Δεν ξέρω πόσοι έχετε facebook, αν έχετε όμως να ξέρετε πως έχει σκάσει κάτι το εξαιρετικά ενδιαφέρον. Δεν είναι άλλο από το προφίλ του πρώην κεντρικού τραπεζίτη Γιώργου Προβόπουλου. Ο πρώην διοικητής της ΕΚΤ, ένας άνθρωπος που διαδραμάτισε σημαίνοντα ρόλο στην ελληνική κρίση πριν τον διαδεχθεί ο Γιάννης Στουρνάρας έχει ανοίξει το δικό του προφίλ στο facebook, το οποίο χειρίζεται ο ίδιος. Ανεβάζει κυρίως φωτογραφίες και πολλά τραγούδια, συνομιλεί κανονικότατα με τους διαδικτυακούς του φίλους και αποφεύγει την πολλή πολιτική και οικονομική ανάλυση. Ωραίος!

Κυρίως πιάτο: Η επιμονή του Γιάνη

Αυτό το ερωτικό αγόρι που από σπόντα έχει μπει επικεφαλής της ελληνικής οικονομίας, ο Γιάνης, κάνει ό,τι μπορεί για να φέρει πιο μπροστά την ήδη ειλημμένη απόφαση της αντικατάστασής του. Αυτό ακριβώς έγινε και στην περίπτωση της Έλενας Παναρίτη, η οποία έσπασε το ρεκόρ της πιο βραχύβιας εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ. Ο Γιάνης επέβαλε τη θέση του και ας λέει το Μαξίμου πως ήταν προϊόν συλλογικής απόφασης. Και το κακό είναι πως επέβαλε τη θέση του, χωρίς να έχει συζητηθεί επαρκώς και ενώ είχε λάβει σαφείς προειδοποιήσεις από το Μαξίμου να μην βάλει μπροστά την Παναρίτη. Όχι όμως, ο Γιάνης είναι ξεροκέφαλο αγόρι και επίσης είναι αγόρι με αισθήματα. Μπορεί αυτός και οι συνεργάτες του να αδειάστηκαν, όμως αυτός φροντίζει. Ο Νίκος Θεοχαράκης ανέλαβε να εκπονήσει ένα μεγαλόπνοο σχέδιο για την ανάπτυξη που θέλει να φέρει στη χώρα η κυβέρνηση, η δε Παναρίτη θα πήγαινε στο ΔΝΤ, θα έπαιρνε τον παχυλότατο μισθό της (κοντά στα 200 χιλιάρικα ετησίως) από εκεί και όλα καλά.

Μόνο που ο Γιάνης λογάριαζε χωρίς το Μαξίμου και τον ΣΥΡΙΖΑ. Αναγκάστηκε ακόμα και ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης, ο Σπύρος Σαγιάς, να βγει και να πει πως ο Γιάνης αυτενέργησε και τους επέβαλε την Παναρίτη. Άμα φτάνει, Γιάνη μου, ο Σαγιάς να βγαίνει και να λέει τέτοια πράγματα για σένα, έχουμε φτάσει σε άλλο σημείο σουρεαλισμού.

Θα μπορούσε πάντως να πάει και ο ίδιος ο Γιάνης στο ΔΝΤ, μιας και οι μέρες του είναι μετρημένες, με συμφωνία ή χωρίς.

Επιδόρπια:

1)    Όπως σας είχα αναφέρει και σε προηγούμενο σημείωμα, έρχεται μια νέα κίνηση στο χώρο της Κεντροδεξιάς, με τη μορφή πολιτικού think tank. Θα λέγεται Κέντρο Αστικής Μεταρρύθμισης. Όντας πλέον ενήμερος για πολλές λεπτομέρειες, όσον αφορά το εγχείρημα, προδημοσιεύω ένα κομμάτι του κειμένου που θα κυκλοφορήσει τις επόμενες ημέρες: «Το Κέντρο Αστικής Μεταρρύθμισης δεν είναι κόμμα. Παρ’ όλα αυτά θέλει να παραγάγει πολιτική και προτάσεις, να δώσει πρακτικές απαντήσεις και λύσεις σε δύσκολα προβλήματα. Το Κέντρο Αστικής Μεταρρύθμισης δεν είναι όμιλος συζήτησης. Κινείται σε ένα πολιτικό πλαίσιο και ασχολείται με υπαρκτά και φλέγοντα πολιτικά ερωτήματα. Το Κέντρο Αστικής Μεταρρύθμισης είναι Ινστιτούτο πολιτικών μελετών, που κινείται στο χώρο της Κεντροδεξιάς, εμπνέεται από τις αρχές της ελευθερίας και της επιλογής και επιδιώκει τη διαμόρφωση μεταρρυθμιστικών πολιτικών!

Μια σημαντική σημείωση: δεν είμαστε ούτε επιδιώκουμε να γίνουμε τμήμα της ΝΔ, της κυρίαρχης Κεντροδεξιάς παράταξης. Πιστεύουμε πως η σημερινή, διαρκώς συρρικνούμενη και περιοριζόμενη ΝΔ, δεν απηχεί το σύνολο του χώρου στον οποίο απευθυνόμαστε. Αν θα τον εκφράσει εκ νέου, είναι δικό της, υπαρξιακό ζήτημα.»

2)    2) ςιο άλλο σημείο σουρελαισμού.καρμε δεδομ”Εγώ θέλω να σας πω ότι οι εργασιακές σχέσεις στην Ελλάδα πρέπει να επανεξεταστούν. Είναι απίστευτο ότι άνθρωποι τους πνεύματος και της δημοσιογραφίας δουλεύετε τέτοια μέρα” ανέφερε σε κάτι εμβρόντητους δημοσιογράφους που τον περίμεναν έξω από το υπουργείο του ανήμερα του Αγίου Πνεύματος ο Γιάνης. Εδώ, υπουργέ μου, είναι απίστευτο που ακόμα δουλεύετε εσείς, στους δημοσιογράφους θα κολλήσουμε; Στο μεταξύ, για να λέμε και τα δικά μας τα κακά, έχουν ξεπηδήσει από κάτι σχολές δημοσιογραφίας ορισμένα φυντάνια σπάνια. Να, όπως εκείνη η δημοσιογραφος, η οποία ασθμαίνοντας ρώτησε τον Γιάνη «θα μας δώσετε κάποια είδηση;». Και μετά αναρωτιόμαστε, αν μας φτύνουν ή αν βρέχει…

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων