Κυριακή, 3 Ιουλίου, 2022

Πολιτική αντιπαράθεση για τις αυξήσεις σε ενέργεια, καύσιμα και καταναλωτικά αγαθά (βίντεο)

Έντονα είναι τα σενάρια πρόωρων εκλογών στη χώρα και αλλαγής του εκλογικού νόμου. Η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Σοφία Βούλτεψη μίλησε, μεταξύ άλλων, στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο» για την εμπόλεμη κατάσταση στην Ουκρανία και το «ράλι» αυξήσεων που συνεπάγεται αυτή.

Ανφορικά με το σενάριο μείωσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, η υφυπουργός δήλωσε διστακτική καθώς όπως είπε σε όσες χώρες επιβλήθηκε το μέτρο «αυτό τελικά εξανεμίστηκε από την κερδοσκοπία στην πηγή». Γι’ αυτό και η κυβέρνηση ζήτησε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα στο χονδρεμπόριο.

Ο διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος επισήμανε πως η κυβέρνηση πρέπει να εστιάσει στη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης.

«Το πρώτο που θα έπρεπε να γίνει είναι πλαφόν στις τιμές ρεύματος και φυσικού αερίου, δεύτερον η ρύθμιση της αγοράς ενέργειας, να φορολογηθούν τα υπερκέρδη»συμπλήρωσε.

Ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ, Μανώλης Χριστοδουλάκης, με τη σειρά του επισήμανε τις θέσεις του κόμματός του, που είναι η αύξηση του κατώτατου μισθού, «τώρα και όχι σε 2-3 μήνες», μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά, μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα και πλαφόν στις τιμές ενέργειας.

Στη συνέχεια ο διευθυντής Σύνταξης του in.gr, Βασίλης Κανέλλης σχολίασε τα σενάρια των πρόωρων εκλογών, χαρακτηρίζοντας τα ανοησίες όταν έχουμε έναν πόλεμο και έχουμε και έναν οικονομικό πόλεμο σε εξέλιξη. «Όποιος σκέφτεται να κάνει εκλογές τον Μάιο, πρόκειται περί ανοησιών», δηλώσε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο δημοσιογράφος Γιάννης Αγουρίδης είπε πως η κυβέρνηση φαίνεται να μη μπορεί να διαχειριστεί το ζήτημα της ακρίβειας, καθώς έχουμε συνεχή πτώση εισοδημάτων μήνα με το μήνα και φάινεται πως δεν είναι διατεθειμένη να λάβει τα απαραίτητα μέτρα, ενώ συμπλήρωσε πως το έκτακτο επίδομα του Πάσχα δεν αρκεί.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων