Τετάρτη, 17 Αυγούστου, 2022

Πολιτιστικές εκδηλώσεις: αυξάνεται η πληρότητα σε ανοιχτούς χώρους, δεν ανοίγουν οι κλειστοί κινηματογράφοι

Με στόχο να διασφαλιστεί η οικονομική βιωσιμότητα των θεατρικών και μουσικών παραγωγών, κατά τη σημερινή συνεδρίαση οι λοιμωξιολόγοι έκαναν δεκτές της εισηγήσεις του υφυπουργού πολιτισμού κ. Γιατρομανωλάκη και ενέκριναν την κλιμακωτή αύξηση της πληρότητας για το ζωντανό θέαμα και ακρόαμα ως εξής: 75% πληρότητα για χώρους έως 1.000 θέσεις, 70% πληρότητα για χώρους έως 5.000 θέσεις, 65% πληρότητα για χώρους έως 15.000 θέσεις.

Για χώρους που διαθέτουν περισσότερες από 15.000 θέσεις (πχ στάδια), η επιτροπή όρισε ως ανώτατο αριθμό θεατών τους 10.000, ενώ για όλες τις περιπτώσεις και ανεξαρτήτως χωρητικότητας, οι θεατές είναι καθήμενοι, φορούν υποχρεωτικά μάσκα, και οι διοργανωτές οφείλουν να διασφαλίζουν τον οργανωμένο τρόπο εισόδου και εξόδου των θεατών, ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός.

Όλα τα παραπάνω ισχύουν αποκλειστικά για υπαίθριους χώρους, αφού η επιτροπή λοιμωξιολόγων παραμένει διστακτική για κλειστούς χώρους και στο πλαίσιο αυτό απέρριψε και σήμερα το αίτημα για επαναλειτουργία των κινηματογράφων 12μηνης διάρκειας, με τη δέσμευση να το επανεξετάσει σε επόμενη συνεδρίαση.

Η ημερομηνία ισχύος της αυξημένης πληρότητας για το ζωντανό θέαμα-ακρόαμα καθώς και οι επιμέρους προβλέψεις αναμένεται να αποτυπωθούν με την έκδοση της αντίστοιχης κοινής υπουργικής απόφασης τις επόμενες ημέρες.

HTML tutorial

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε τα εξής:

Από τη Δευτέρα 14 Ιουνίου, ανοίγουν οι πρακτικές εργαστηριακές και κλινικές ασκήσεις όλων των φοιτητών

-Από το Σάββατο 12 Ιουνίου, η απαγόρευση κυκλοφορίας μεταφέρεται στις 1:30 μετά τα μεσάνυχτα

-Από την 1η Ιουλίου, αίρεται ο περιορισμός της κυκλοφορίας, εφόσον μας το επιτρέπει η επιδημιολογική εικόνα της χώρας

-Από το Σάββατο 12 Ιουνίου, επανέρχεται η μουσική μόνο σε εξωτερικούς χώρους και μόνο με καθήμενους πελάτες. Η παραβίαση των κανόνων θα τιμωρείται με πρώτη ποινή 5.000 ευρώ και με δεύτερη την αναστολή για 15 ημέρες της λειτουργίας

-Από το Σάββατο 12 Ιουνίου ανοίγουν τα καταστήματα εστίασης σε αεριζόμενες στοές με δύο διόδους

-Από το Σάββατο 12 Ιουνίου, από τις 6 το πρωί, αυξάνεται το ποσοστό πληρότητας σε δραστηριότητες ακροάματος – θεάματος από 50% σε 75% όταν το θέατρο είναι χωρητικότητας ως 1.000 θέσεις, σε 70% έως 5.000 θέσεις, σε 65% όταν είναι δυναμικότητας έως 15.000 θέσεων και αν είναι πλέον των 15.000 θέσεων, ο μέγιστος αριθμός οριστικοποιείται σταθερά στα 10.000 άτομα. Σε κάθε περίπτωση με υποχρεωτική μάσκα για όλους.

-Σε καταστήματα κινητής τηλεφωνίας επιτρέπεται ταυτόχρονη παρουσία τεσσάρων πελατών σε καταστήματα εμβαδού ως 100 τετραγωνικά.

-Από την 1η Ιουλίου αυξάνονται σε 300 από 100 τα άτομα στο κέτερινγκ

-Όσον αφορά στα πανηγύρια, αποφασίσαμε να ενεργοποιούνται μόνο στις περιφέρειες που οι εμβολιασμένοι είναι σε ποσοστό πάνω από 50%

Για τα θέματα παιδείας, νησιωτικής πολιτικής, υγείας, θα υπάρξουν ανακοινώσεις από τα αρμόδια υπουργεία».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων