Δευτέρα, 23 Μαΐου, 2022

Πώς το buzzcut έγινε η απόλυτη τάση χάρη στην κορωνοϊό;

Η κρίση του κορονοϊού έφερε στο λεξιλόγιο μας την φράση της ημέρας, της εβδομάδας, του μήνα και πιθανότατα της χρονιάς. Η «κοινωνική αποστασιοποίηση» έγινε το απόλυτο μότο στα χείλη των περισσοτέρων και αρκετές είναι οι επιχειρήσεις που έβαλαν λουκέτο. Είτε προσωρινό είτε μόνιμο, λόγω πως δεν θα καταφέρουν να αντεπεξέλθουν στην επόμενη μέρα.

Τα κομμωτήρια και τα μπαρμπεράδικα υπολογίζεται πως δεν θα είναι σε αυτή τη λίστα. Μάλιστα το πρώτο 10ήμερο από τότε που άνοιξαν κρίνεται επιτυχημένο, παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες και τα μέτρα ασφαλείας. Ωστόσο, αυτές οι 50 μέρες της καραντίνας, μας έκαναν να αναζητήσουμε τρόπους ώστε να κρατήσουμε τον εαυτό μας εκτός από ασφαλή αλλά και περιποιημένο.

Και πήραμε την τύχη μας (μαζί με τα ψαλίδια και τις ξυριστικές μηχανές) στα χέρια μας.

Έτσι το buzzcut έγινε το πιο δημοφιλές κούρεμα, με αρκετούς celebrities να το τιμούν δεόντως και να αποτελούν έμπνευση για τους υπόλοιπους. Μάλιστα έφτασε σε σημείο να γίνει hashtag στα social media ως #stayathomehaircut και ο πρώτος που το έκανε viral ήταν ο ηθοποιός Riz Ahmed. Από εκεί και πέρα, πέρασε και στον κόσμο του αθλητισμού με τους Eden Hazard, Paul Pogba και Hector Bellerin να το διαδίδουν σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Επρόκειτο για το τέλειο κούρεμα καθώς δεν ενέχει τεράστιο ρίσκο, ενώ το γεγονός πως οι περισσότεροι άνθρωποι δεν είχαν κοινωνικές συναναστροφές για περίπου δύο μήνες, τους έδινε την ελευθερία ώστε να κάνουν χωρίς φόβο για το τελικό αποτέλεσμα. Ωστόσο δεν αποτελεί απλά ένα «κούρεμα με την ψιλή». Χρειάζεται φροντίδα και σε περίπτωση που επιθυμείς να το κρατήσεις και μετά την καραντίνα, θα πρέπει να το ξυρίζεις ή να το ψαλιδίζεις μια φορά την εβδομάδα ώστε να διατηρήσεις τα μαλλιά σου εξαιρετικά κοντά. Εναλλακτικά μπορείς να πάρεις συμβουλές από τους Barber Rules.

Βέβαια όπως συμβαίνει με κάθε στιλ, έτσι και το buzzcut δεν είναι για όλους. Τα άτομα με στενά, μεγάλα ή «περίεργα» κεφάλια πρέπει να μείνουν μακριά από αυτήν την τάση και να κάνουν υπομονή ώστε να επισκεφτούν τον κουρέα τους.

Πηγή: playboy.gr

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων