Τρίτη, 17 Μαΐου, 2022

Πως η Κέιτ Γουίνσλετ “έσπασε” το ρεκόρ του Τομ Κρούζ στις υποβρύχιες κινηματογραφικές λήψεις;

Η Κέιτ Γουίνσλετ κατέρριψε το ρεκόρ υποβρύχιου κινηματογραφικού γυρίσματος, το οποίο κατείχε μέχρι τώρα ο Τομ Κρουζ.

Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Avatar 2» του Τζέιμς Κάμερον, η 44χρονη Βρετανίδα ηθοποιός κράτησε την αναπνοή της κάτω από το νερό επί 7 λεπτά και 14 δευτερόλεπτα, καταρρίπτοντας το ρεκόρ του Τομ Κρουζ, ο οποίος είχε κρατήσει την αναπνοή του για περίπου 6 λεπτά, σε υποβρύχια λήψη της πέμπτης ταινίας της κινηματογραφικής σειράς «Mission Impossible».

«Είναι τόσο αστείο επειδή ειλικρινά δεν διαβάζω κριτικές ή πράγματα στα media. Δεν είμαι στο Instagram, έχω απλώς αποσυνδεθεί πλήρως από αυτό το κομμάτι της ζωής μου» δήλωσε η Κέιτ Γουίνσλετ στο Εntertainment Tonight, όταν της ανακοίνωσαν ότι είχε καταρρίψει το ρεκόρ του Toμ Κρουζ.

https://www.instagram.com/p/CG0FuHsjep5/?utm_source=ig_embed

Όπως είπε η ηθοποιός στο The Hollywood Reporter: «Για να παίξω τον ρόλο στο Avatar έπρεπε να μάθω ελεύθερη κατάδυση κι αυτό ήταν απίστευτο […] Περπατούσα στον πυθμένα της δεξαμενής. Μ′ αυτά τα τεράστια, βαριά φτερά ήταν σαν μεγάλο τελετουργικό. Αρκετά τρομακτικό. Το θέμα είναι ότι εάν μπορέσεις να κρατήσεις την αναπνοή σου για επτά λεπτά, σου φεύγει ο φόβος. Στην πραγματικότητα, κατά έναν περίεργο τρόπο, βασίστηκα στην ικανότητα να κρατάω την αναπνοή μου για πολύ. Και δεν φοβόμουν καθόλου».

Στην ταινία «Επικίνδυνη Αποστολή: Μυστικό Έθνος» του 2015, ο Τομ Κρουζ, για να γυρίσει την υποβρύχια σκηνή των 6 λεπτών, είχε παρακολουθήσει εκπαίδευση όχι απλά από δύτες, αλλά και από επίλεκτο των υποβρυχίων καταδρομών, ο οποίος του δίδαξε την τεχνική για να μπορέσει να κρατήσει την αναπνοή του όσο το δυνατόν περισσότερο.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων