Πέμπτη, 1 Ιουνίου, 2023

Πώς να σταματήσετε να τρώτε τα νύχια σας (vid)

Η κακή συνήθεια της ονυχοφαγίας ξεκινά συνήθως από μικρή ηλικία και υιοθετείται από πολλούς και στην ενήλικη ζωή. Οι λόγοι που κάποιος τρώει τα νύχια του ποικίλλουν.

Μπορεί να το κάνει από βαρεμάρα, μπορεί έτσι να χαλαρώνει, μπορεί να το έχει αντιγράψει από κάποιον φίλο του ή να είναι η αντίδρασή του σε στρεσογόνες καταστάσεις.

Σε κάθε περίπτωση είναι αντιαισθητικό και κακό για την υγεία των άκρων, αφού οι πληγές που αφήνουν τα δόντια μπορούν να γίνουν εστίες μικροβιακών μολύνσεων.

Αν και εσείς είστε από αυτούς που τρώνε τα νύχια τους δείτε παρακάτω τι μπορείτε να κάνετε για να το σταματήσετε.

Φροντίδα και βάψιμο

Η επιμελής φροντίδα τους είναι το πρώτο βήμα. Τα νύχια που δεν είναι φροντισμένα, είναι σαν προσκλητήριο για τα δόντια.

Βάλτε λοιπόν, στο πρόγραμμά σας το μανικιούρ και δεν θα το μετανιώσετε. Το επαγγελματικό αποτέλεσμα θα σας κάνει υποσυνείδητα να λυπάστε να το χαλάσετε και στην τελική αν είναι όπως πρέπει να νύχια σας, γιατί να τα χαλάσετε;

Επίσης, μαζί με το κόψιμο και το λιμάρισμα μπορείτε και να τα βάψετε. Αν δεν σας αρέσουν τα έντονα χρώματα, προτιμήστε ουδέτερα ή ακόμα και το διάφανο, που θα κάνει τα νύχια σας όχι και τόσο ευχάριστα στο δάγκωμα, αλλά και ακόμα πιο φροντισμένα.

Τέλος, υπάρχει και το πικρό μανό, που μπορείτε να βρείτε σε φαρμακεία. Είναι σαν διάφανο βερνίκι και απευθύνεται και στους πιο σκληροπυρηνικούς που βρίσκουν νόστιμα ακόμα και τα κλασικά βερνίκια νυχιών.

Τα περισσότερα από αυτά είναι άοσμα αλλά έχουν εξαιρετικά δυσάρεστη γεύση, από πικρά έως να προκαλούν εμετό. Κάπως έτσι να νύχια σας θα μείνουν στη θέση τους και το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ανανεώνετε ανά μερικές μέρες αυτό το βερνίκι.

Διαβάστε περισσότερα…

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων