Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2023

Πόσο φασίστας είναι;

Γράφει ο Μιχάλης Τζανάκης,

Αν υπάρχει «φασιστόμετρο» σήμερα στην Ευρώπη, μην ψάχνετε τους φασιστάκους σε γραφικούς εθνικοσοσιαλίζοντες μπρατσωμένους πρώην «μπράβους» και νυν «πολιτικούς». Ή μάλλον μην τους ψάχνετε μόνο εκεί!!!

Αφήνοντας κατά μέρος τα «ευρωλιγούρικα» ευρωγλυψίματα περί «ενιαίας», «ισότιμης» και «δημοκρατικής» Ευρώπης καμαρώστε τους «ινστρούχτορές» της. Κάτι ατάλαντα λαμογιοειδή, πρώην πρωθυπουργούς τύπου Μπαρόζο και Γιούνγκερ, που είχαν μετατρέψει τις χώρες τους σε κανονικά «πλυντήρια» ξεπλύματος «μαύρου» χρήματος και τώρα ηγούνται της ενιαίας Ευρώπης, για να βρει το δρόμο της «προόδου» και «ευημερίας»!!!

Αυτοί οι κυριλέ φασιστάκοι και τα ναζιστοειδή υποκείμενα φρίττουν στην ιδέα διεξαγωγής εκλογών, ανησυχώντας-λέει- για την πολιτική… σταθερότητα της χώρας (μας)- όχι χώρας τους. Φοβούνται τα «ακραία» στοιχεία, αφού μόνο με «μετριοπαθείς» Αδωνοβορίδηδες μπορούν να συνεργαστούν-αγαστά φαντάζομαι!!!

Όσο περνούν οι μέρες τα γραβατωμένα φασιστοειδή ξεσαλώνουν, όπως αυτός ο χυδαίος πρώην πρωθυπουργός και χρηματοξεπλυματίας Γιούνγκερ, που δίνει «γραμμή» στα εγχώρια αμνοερίφια-πολίτες!!!
Προειδοποίηση να μην εκλεγούν ακραίες δυνάμεις απηύθυνε στην Ελλάδα, όπως μεταδίδει ο EuObserver, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τονίζοντας παράλληλα πως θα προτιμούσε να δει οικεία πρόσωπα στην εξουσία.

«Πιστεύω ότι οι Έλληνες, οι οποίοι περνούν πολύ δύσκολες στιγμές, γνωρίζουν πολύ καλά τι θα σημαίνει για την Ελλάδα και την Ευρωζώνη ένα λανθασμένο εκλογικό αποτέλεσμα», δήλωσε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συζήτησης που διοργάνωσε η Αυστριακή δημόσια τηλεόραση, μαζί με τον EuObserver και άλλους δημοσιογράφους από τις Βρυξέλλες.

Σε ερώτηση εάν θεωρεί πως ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Αλέξης Τσίπρας συμπεριλαμβάνονται σε αυτό που αποκάλεσε ακραίες δυνάμεις ο κ. Γιούνκερ απάντησε: «Θα ήθελα στην Ελλάδα να κυβερνούν πολιτικοί που θα έχουν το βλέμμα και την καρδιά τους στραμμένα στους πολλούς αδύναμους ανθρώπους και που μπορούν να κατανοήσουν τις ανάγκες των ευρωπαϊκών διαδικασιών».

Ο επικεφαλής της Ε.Ε. λέει ξεκάθαρα νεοάποικε, Έλληνα ότι βρίσκεσαι περίπου στο 1830, όπου η Βαυαροκρατία έχει αντικατασταθεί με το σύγχρονο αληταριό των τραπεζιτών, των οίκων και των λοιπών «δημοκρατικών» δυνάμεων, οι οποίες αφού καταλήστεψαν τη χώρα-δια των εκπροσώπων τους, τη δανείζουν τώρα για να τη σώσουν, ως είθισται άλλωστε. Αλήθεια τα «οικεία πρόσωπα» δεν είναι εκείνα που καταλήστεψαν τη χώρα; Τα εμπιστεύεται τόσο πολύ ο γλοιώδης Γιούνγκερ; Πόσο καλά γνωρίζει ο φασιστάκος αυτός πως οι κολλητοί του Σαμαροβενιζέλοι «έχουν το βλέμμα και την καρδιά τους στραμμένα στους πολλούς αδύναμους ανθρώπους», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε στην Αυστριακή τηλεόραση;

Όσο οδεύουμε στην προεδρική εκλογή φοβάμαι πως η τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη» θα φαντάζει λάιτ εκδοχή μπροστά στην «29 Δεκέμβρη».

Σε ένα μόνο θα συμφωνούσα με τον «προστάτη»-τουρκιστί νταβατζή-της χώρας. Με τη δήλωσή του πως «η Ελλάδα πρέπει να αποφύγει «λάθος αποτέλεσμα» στις εκλογές»!!!

Υγ. για να μην «αδικήσω» πάντως το Γιούγκερ, ανάλογες απόψεις μ’ αυτόν έχουν και άλλα «ευαγή» ιδρύματα όπως ο Moody’s, ο Economist, οι financial Times…

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων