Τρίτη, 24 Μαΐου, 2022

Πόσος ευτελισμός είναι αρκετός για το πολιτικό σύστημα;

Μαντάρα τα έχει κάνει το πολιτικό σύστημα με το θέμα της αντιμετώπισης της ρατσιστικής βίας, της φασιστικής συμπεριφοράς και του ναζισμού.

Αρχικώς, η Νέα Δημοκρατία συμφώνησε με την προώθηση αντιρατσιστικού νόμου, ο Αντώνης Σαμαράς διαβεβαίωσε τους δύο άλλους πολιτικούς αρχηγούς και έδωσε εντολή στον υφυπουργό Δικαιοσύνης Καραγκούνη να σπεύσει να “βοηθήσει” τον Ρουπακιώτη για την συγκρότηση του σχεδίου νόμου.

ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ χειροκροτούσαν την καλή διάθεση που επέδειξε το Μαξίμου και περίμεναν την παρουσίαση του νομοσχεδίου. Όμως ξαφνικά η κυβέρνηση έκανε πίσω, ανακάλυψε οτι δεν χρειάζεται νέος νόμος και ότι αρκεί το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο που χρονολογείται από το ‘ 79!!!

Οι δύο κυβερνητικοί εταίροι ξεσηκώθηκαν, το θέμα έφθασε μέχρι και την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών όπου καταγράφηκε απόλυτη διαφωνία και δύο ημέρες μετά κατέθεσαν κοινή πρόταση νόμου στη Βουλή για την αντιμετώπιση των φαινομένων ρατσισμού και ξενοφοβικής βίας.

Μϊα ημέρα πριν ο ΣΥΡΙΖΑ που μέχρι τότε κατηγορούσε ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ ότι είναι δεκανίκια της κυβέρνησης αντί να συνδράμει στις προσπάθειες των δύο κυβερνητικών εταίρων ανακοίνωσε πως κι αυτός θα καταθέσει δική του πρόταση νόμου!

Χθες, η φαιδρότητα συνεχίστηκε και η Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσε με περηφάνεια ότι θα κατεβάσει προσθήκες στον ισχύοντα νόμο για να βελτιωθεί το νομικό αντιρατσιστικό πλαίσιο!

Εκ παραλλήλου οι Ανεξάρτητοι Έλληνες προανήγγειλαν πρωτοβουλίες νομοθετικές γιατί διαπίστωσαν κι αυτοί ξαφνικά ενώ σιωπούσαν μέχρι χθες ότι υπάρχει πρόβλημα ρατσισμού στην χώρα!

Άντε να περιμένουμε και καμία σχετική πρωτοβουλία από το ΚΚΕ έως ότου και η Χρυσή Αυγή κατεβάσει το δικό της αντιρατσιστικό σχέδιο νόμου για να αποδειχθεί πόσο τελικά έχει ευτελιστεί η Βουλή…

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων