Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2021

Πότε και πώς θα γίνει η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία – Τα σενάρια και οι ημερομηνίες

Στο υπουργείο Παιδείας συνεχίζονται οι πυρετώδεις συσκέψεις για την επόμενη μέρα της πανδημίας, πως και πότε θα επιστρέψουν οι μαθητές στα σχολεία αλλά και με ποιον τρόπο θα καλυφθεί το χαμένο έδαφος.

Φαίνεται πως το σενάριο που κερδίζει έδαφος αυτή τη στιγμή, είναι η σταδιακή επιστροφή των μαθητών στα θρανία. Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί και σήμερα σε κυβερνητική σύσκεψη ενώ τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν οι τελικές αποφάσεις.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως έχει τονίσει ότι στόχος είναι οι πανελλαδικές να έχουν ολοκληρωθεί έως τα μέσα Ιουλίου ενώ για το άνοιγμα των σχολείων, όπως έχει πει, θα δοθεί προτεραιότητα στους μαθητές της Γ΄ λυκείου.

«Θα περιμένουμε την ανάλυση των δεδομένων και θα ακούσουμε τους ειδικούς. Αυτοί θα μας κατευθυνθούν και για το άνοιγμα των σχολείων» αναφέρει η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως υποστηρίζοντας ότι η επαναφορά σε μία νέα πραγματικότητα θα γίνει σταδιακά.

Τις τελευταίες ώρες, φαίνεται να προκρίνεται η λύση για σταδιακό άνοιγμα των σχολείων, προκειμένου να τηρηθούν όλοι οι κανόνες για την συνθήκες υγιεινής στα σχολεία. Σε κάθε περίπτωση η προτεραιότητα θα δοθεί στους μαθητές που προετοιμάζονται για τις πανελλαδικές ενώ το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν και άλλες τάξεις.

Σε κάθε περίπτωση, δεν πρόκειται να βρεθούν από την πρώτη ημέρα όλοι οι μαθητές μαζί στα σχολεία. Ενδεχομένως να επιστρέφουν στις σχολικές μονάδες κατά «κύματα» ή «βάρδιες» ώστε το πρώτο διάστημα να μπορούν να τηρούνται όλοι οι κανόνες για την υγεία μαθητών και καθηγητών.

Δεν αποκλείεται να δημιουργηθούν ειδικές συνθήκες μέσα στις τάξεις όπως να υπάρχουν – όπου μπορεί να γίνει – αποστάσεις μεταξύ των μαθητών.

«Από τα μέσα Ιουνίου και μετά, οποιαδήποτε ημερομηνία για τις πανελλαδικές είναι πιθανή» τόνισε η υπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη μιλώντας χθες, το πρωί στο MEGA.

Οι μαθητές της Γ΄ λυκείου, τόνισε, γνωρίζουν την ύλη που θα εξεταστούν, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι οι εξετάσεις θα γίνουν, ίσως με έναν τρόπο διαφορετικό με γνώμονα την προστασία της υγείας των μαθητών.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων