Τρίτη, 17 Μαΐου, 2022

Που το πάει ο Φαήλος;

Ο Φαήλος Κρανιδιώτης είναι ένα δημόσιο πρόσωπο που χαρακτηρίζεται από την αμεσότητα των σκέψεων και των διατυπώσεων του. Ακόμη και οι πιο κοινότυπες θέσεις του είναι αδύνατο να μην σηκώσουν θύελλα αντιδράσεων. Κάποιος που τον διαβάζει τακτικά δεν έχει περιθώριο. Ή θα τον λατρέψει ή θα του προκαλέσει μόνιμα συμπτώματα ναυτίας… Έτσι, λοιπόν, σε πρόσφατο άρθρο του στην εφημερίδα «Δημοκρατία» ακολούθησε πάλι την πεπατημένη των θορυβωδών τόνων του με «στόχο» αυτή την φόρα τον Σύριζα. Στο εν λόγω άρθρο ταύτισε εν ολίγοις ένα ολόκληρο πολιτικό φορέα με κάθε έννοια παραβατικότητας και μη κανονικότητας, η οποία αντιμάχεται την ελληνορθόδοξη πλειονότητα. Οπωσδήποτε η κριτική που ασκεί στο Σύριζα όσο δριμεία και αν ακούγεται, δεν μπορεί να θεωρηθεί εντελώς αβάσιμη. Όμως έχει πλέον καταστεί ανησυχητικό για το μέλλον του κεντροδεξιού χώρου η επικράτηση μια νέας πολιτικής ορθότητας που καταφεύγει σε ακροδεξιά τσιτάτα και εύκολες τσιριχτές κραυγές.

Αρχής γενομένης με τη δαιμονοποίηση Σύριζα, οι «φαηλίζοντες» πρέπει να καταλάβουν πως το συγκεκριμένο κόμμα δεν είναι πλέον ένας περιθωριακός φορέας του 4%. Γιατί ποιος θα πιστεύσει πως το 23% του εκλογικού σώματος θα μπορούσαν να είναι συμπαθούντες του Σεϊσιδή και του Γιωτοπούλου; Η μήπως όλοι αυτοί του παλαιού πατριωτικού ΠΑΣΟΚ που βρήκαν «καταφύγιο» στο νέο εθνολαϊκιστικό Σύριζα αντί στην λαζαριδική ΝΔ είναι υποστηρικτές του σχεδίου Ανάν; Επειδή εκεί στη Συγγρού και ιδίως στο Μέγαρο Μαξίμου και στο Μέγαρο Σταθάτου η μνήμη τους είναι επιλεκτική, θα έπρεπε κάποιος να τους θυμίσει ποιος γιγάντωσε τον Σύριζα! Για να φτάσει σε αυτό το ποσοστό και να αναδεχθεί στην αξιωματική αντιπολίτευση του ελληνικού κοινοβουλίου έχει ευθύνη και ο ίδιος ο Φαήλος Κρανιδιώτης και οι συν αυτώ. Πως θα αναρωτιούνται πολλοί εξ αυτών σοκαρισμένοι;

Αγαπητοί θιασώτες της «φαηλικής» δεξιάς, πόσο διαφορετική θέση είχατε για την δανειακή σύμβαση και το μνημόνιο από το Σύριζα, την Σπίθα του Θεοδωράκη και πολλά άλλα αντιευρωπαιστικά υβρίδια ένθεν και εκείθεν του αντιμνημονιακού μετώπου των Αγανακτισμένων; Αλλα ξέχασα λίγο πριν την αναγκαία απόσπαση της υπογραφής Σαμαρά για το δεύτερο Μνημόνιο, ανακάλυψαν οι άλλοτε αντιμνημονιακοί σαμαρικοί πως είναι άλλη η δανειακή σύμβαση και άλλο το μνημόνιο! Και από τότε λένε το οξύμωρο πως για την πρώτη δεν μπορούσαν να κάνουν και πολλά μετα την πυροτέχνημα Παπανδρέου με το περίφημο δημοψήφισμα. Όμως, για το δεύτερο επιφυλάχτηκαν για καλυτέρους όρους αναδιαπραγμάτευσης μέχρι να γίνουν και αυτοί μέρος της κυβερνώσας ελίτ επί πρωθυπουργίας Σαμαρά. Έχετε ποτέ αναρωτηθεί όλοι οι θιασώτες του «αντινιουζίτικου» κλαμπ πόσο αυτή η αφερέγγυα στάση της ΝΔ εν τέλει οδήγησε στην διόγκωση του Σύριζα και την δημιουργία των Ανεξάρτητων Ελλήνων; Πόσοι σας γύρισαν την πλάτη, στρεφόμενοι μέχρι και στην Χρυσή Αυγή;

Αλλά οι «φαηλίζοντες» Σαμαρικοί δεν αρκούνται να «χρυσαυγίζουν» στα όσα ορθά καταλογίζουν στην ηγεσία του Σύριζα για φλερτ με ακροαριστερά στοιχειά, βάζουν στο δημόσιο διάλογο και την εμφυλιοπολεμική ρητορική κάνοντας αβάντα, αν όχι τα «γλυκά μάτια» στην Χρυσή Αυγή. Είναι κατανοητό πως το άγχος της ΝΔ που μετατοπίζεται στο εκσυγχρονιστικό κέντρο είναι τεράστιο για την τύχη του δεξιού ακροατηρίου της.

Ωστόσο το να ομιλεί κανείς υπό τις παρούσες συνθήκες με όρους τιμής και εθνικοφροσύνης ούτε την αναγκαία εθνική ενότητα προάγει, ούτε τελικά θα καταφέρει να συγκρατήσει τις δεξιές απώλειες της ΝΔ.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων