Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου, 2021

ΠΟΥ: Ο κορωνοϊός είναι 10 φορές πιο θανατηφόρος από τον Η1Ν1

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρει ότι ο νέος κορωνοϊός είναι δέκα φορές πιο θανατηφόρος από τον ιό της γρίπης τύπου Α (Η1Ν1), που εμφανίστηκε στα τέλη Μαρτίου 2009 στο Μεξικό. Για αυτό το λόγο και λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης, ο ΠΟΥ ζητά από τα κράτη μια «αργή άρση των μέτρων περιορισμού των μετακινήσεων».

«Τα δεδομένα από αρκετές χώρες μας δίνουν μια σαφέστερη εικόνα αυτού του ιού, πώς συμπεριφέρεται, πώς να τον σταματήσουμε. Γνωρίζουμε ότι ο κορωνοϊός εξαπλώνεται γρήγορα και γνωρίζουμε ότι είναι θανατηφόρος. Δέκα φορές περισσότερο από τον ιό που είναι υπεύθυνος για την πανδημία της γρίπης του 2009», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγιέσους στην ψηφιακή συνέντευξη Τύπου από τη Γενεύη.

Παράλληλα τόνισε πως η παραγωγή ενός «ασφαλούς και αποτελεσματικού εμβολίου είναι αναγκαία για να σταματήσει εντελώς η μετάδοση της Covid-19, που έχει σκότωσει σχεδόν 115.000 ανθρώπους σε όλο τον κόσμο».

«Η εποχή της παγκοσμιοποίησης σημαίνει ότι ο κίνδυνος της επαναφοράς και αναζωπύρωσης του κορωνοϊού θα συνεχίσει να υπάρχει. Ουσιαστικά, η παραγωγή και η διανομή ενός ασφαλούς και αποτελεσματικού εμβολίου θα είναι αναγκαία για την πλήρη διακοπή της μετάδοσης», πρόσθεσε ο Τέντρος.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων