Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου, 2021

Πούτιν για συνεργασία με την AstraZeneca: «Σας συγχαίρω και εκφράζω την ελπίδα ότι η συνεργασία θα είναι επιτυχής»

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δηλωσε ότι ελπίζει στην επιτυχή συνεργασία μεταξύ των ρωσικών παρασκευαστών του εμβολίου κατά του κορωνοϊού με την εταιρεία AstraZeneca.

Η δήλωση αυτή έγινε σήμερα (21/12) κατά τη διάρκεια βιντεοδιάσκεψης, με αφορμή την υπογραφή μνημονίου προθέσεων στον τομέα της προστασίας από τον Covid-19, μεταξύ του επιστημονικού Κέντρου Γκαμαλέι, του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων (Russian Direct Investment Fund- RDIF) και των εταιρειών R-Pfarm και AstraZeneca.

«Σας συγχαίρω και εκφράζω την ελπίδα ότι η συνεργασία θα είναι επιτυχής», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στη χρήση του ρωσικού εμβολίου κατά της πολιομυελίτιδας στην Ιαπωνία, όταν πριν από πολλά χρόνια η κυβέρνηση της χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου είχε -όπως ο Πούτιν είπε- εκφράσει αμφιβολίες για τη σκοπιμότητα της χρήσης του εμβολίου και την αποτελεσματικότητά του. «Τότε οι πολίτες της Ιαπωνίας έπεισαν την ηγεσία της και το εμβόλιο χρησιμοποιήθηκε αποτελεσματικά σε πολλές χώρες του κόσμου, φέρνοντας ένα πολύ καλό αποτέλεσμα», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

«Τομή στη συνεργασία»
Σύμφωνα με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, η συνεργασία των Ρώσων επιστημόνων με την AstraZeneca θα προσφέρει τη δυνατότητα να πραγματοποιηθεί μια τομή στη συνεργασία όχι μόνο στο θέμα του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, αλλά και στον τομέα μιας σειράς φαρμάκων ζωτικής σημασίας.

Τέλος, ο πρόεδρος της Ρωσίας εξήρε την επενδυτική δραστηριότητα της AstraZeneca, η οποία όπως είπε δραστηριοποιείται αρκετά χρόνια στη ρωσική αγορά, υλοποιεί επιτυχώς διάφορα επενδυτικά προγράμματα και χρηματοδοτεί κοινές έρευνες και την κατάρτιση στελεχών.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων