Αν και είναι πρωτίστως θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η προσέγγιση των εταιρειών στο ζήτημα είναι έξυπνη και το εξετάζει από άλλη μια πλευρά, εξίσου σημαντική στην αμερικανική νομοθεσία· στο θέμα των επιχειρηματικών εμποδίων.
Προς το παρόν οι Πολιτείες των ΗΠΑ, όπως αναφέρει το peoplegreece, έχουν δικαίωμα να επιτρέπουν ή να απαγορεύουν τους γάμους μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου. Το Ανώτατο Δικαστήριο έχει κληθεί να αποφασίσει αν η απαγόρευση παραβιάζει το αμερικανικό σύνταγμα που εγγυάται την ισότιμη αντιμετώπιση όλων στα μάτια του νόμου ανεξαρτήτως φύλου.
Η Apple, η Google, η Facebook, αλλά και άλλες εταιρείες έχουν καταθέσει αίτημα προς το Ανώτατο Δικαστήριο ζητώντας να ακυρώσει τους πολιτειακούς νόμους που απαγορεύουν αυτόν τον γάμο. Σύμφωνα με το σκεπτικό τους, οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε εθνικό επίπεδο αντιμετωπίζουν δυσκολίες στο να συμμορφωθούν με τη νομοθεσία κάθε πολιτείας ξεχωριστά σε ό,τι αφορά στο οικογενειακό δίκαιο και τη νομοθεσία περί γάμου και αυτό σημαίνει περισσότερα εμπόδια και περισσότερα έξοδα.
Όπως αναφέρει το αίτημα: «Η διαφορετική νομοθεσία σε κάθε Πολιτεία στο θέμα του γάμου ατόμων του ίδιου φύλου επηρεάζει αρνητικά τα συμφέροντά μας και υπονομεύει τη σχέση εργοδότη-υπαλλήλου. Αν το Δικαστήριο επικυρώσει την απαγόρευση, το κόστος και η αβεβαιότητα που προκαλούν οι διαφορετικές νομοθεσίες περί γάμου θα συνεχιστεί».
Το αίτημα έχουν υπογράψει επίσης η Coca-Cola, η Amazon, η Xerox κ.ά. Ειδικά η Apple ανήκει στις εταιρείες που μιλούν ανοιχτά υπέρ των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων και εφαρμόζει πολιτικές ίσης μεταχείρισης, ενώ CEO Τιμ Κουκ έχει δηλώσει πως ο ίδιος είναι ομοφυλόφιλος.